Ma nem lesznek balgák a belgák, lekevernek egyet az oroszoknak

WM_2014_BELxRUS.jpgMa délután két európai válogatott feszül egymásnak a H csoport 2. körének első meccsén. Belgium a nyitányt behúzta, igaz nem volt sétagalopp az Algéria elleni meccs, de a lényeg, hogy zsebben a három pont. Az oroszok csak egy ikszre voltak jók Dél-Korea legjobbjai ellen, nekik sürgősebb lesz a mai meccs, így hát nem hiszem ha nagyot mondok azzal, hogy itt ma lesznek gólok. 

Belgium - Oroszország
H csoport, 18:00

Fellaini-Mertens-750x400.jpgBelgium igencsak nyögvenyelősen kezdte ezt a világbajnokságot, ám ami pozitívumként hathat a csapatra, hogy Algéria ellen hátrányból fordítva tudták behúzni az első meccsüket. A keretben jobbnál jobb játékosok sora várja hogy bevesse a mester, Marc Wilmots, tehát ha esetleg valaki kicsit haloványabb volt az első meccsen, nem kell aggódnia a belga drukkereknek, mert van helyettes, akit be lehet vetni. Ilyennek tűnt számomra Lukaku, aki nem sok vizet zavart, és az 58. percben le is kapott a pályáról a kapitány, de a Tottenham duója, a Dembelé - Chadli kettős sem nagyon találta a fonalat. Nem lennék meglepve, ha az Algéria elleni két nyerőember, Fellaini és Mertens kezdene a mai meccsen az oroszok ellen. Előbbi egalizált egy fejesből, a Napoli aprója pedig egy kontra végén verte be a győztes találatot.

A két európai válogatott utoljára 4 éve látta egymást barátságos meccsen, akkor már sok vörös ördög szerepelt a mostani keretből, és ott azon a meccsen a most nem nagyon villogó Lukaku lehet a nyerőember. Wilmots annak ellenére, hogy nem ment neki az első vb meccsen, szerintem a kezdőbe jelöli, vétek lenne nem így tenni, hiszen Romelo egy igazi gólvadász, és lehet úgy is tekinteni, hogy mivel letudott egy rossz meccset, most már csak a jobbik énjét mutatja majd.

5323423747-russia-World-Cup-Belgium-Russia-headline-Group-H-voX.jpgAz oroszok sem kezdtek valami jól a nyitányon, bár ők a belgákkal ellentétben csak egy pontra voltak jók, a hátrányból csak egy ikszig futotta az erejükből. Bár ha Akinfejev nem kap ilyen béna gólt, akkor talán behúzza valahogy a szbornaja a három pontot. Kerzsakov csak a padon kezdett, ám mégis góllal nyitott, miután beállása után három perccel az ő góljával egyenlítettek az oroszok. A mai meccsen már tuti kezdő lesz, na de akkor mi lesz Kokorinnal? Valószínű ő is a pályán lesz, Capello mester kidobja majd a bal oldalra. Téma volt Dzagojev hiánya is, na ő is tuti ott randalírozik majd Kerzsakov mögött, és próbálja tömködni az öreget jobbnál-jobb labdákkal. Ha ma itt kikapnak az oroszok, szerintem pakolhatnak is, hiszen tudomásom szerint Algéria lenyomja Dél-Koreát a másik meccsen és az oroszok nem bírnak majd az utolsó meccsen Halilhodzic együttesével, na de ez már egy másik történet.

Két jó kis csapat néz egymással farkasszemet, titkon sok gólt (2,5 felett) és belga sikert várok. Az oroszokban is benne van a gól, tehát szerintem abban is érdemes lehet gondolkodni, én azonban maradok a jó kis totós 1x2-nél, ami itt ma nálam az 1-esbe torkollik.

Tipp: Belgium
Odds: 1.95
Iroda: bet365

Eredmény: 1-0