Hol a gól? Itt is-ott is!

Eléimages.jpgrkeztünk ahhoz a naphoz amikor is a madridiak egymás között eldönthetik, hogy melyikük ülhet fel Európa futball trónjára. Egy ilyen döntőt mindig felfokozott érdeklődés követ, ez nincs másképp az én részemről sem,
egész héten ezt a szombati napot vártam. A játékosok is biztosan így vannak ezzel, hogy végre itt a mai nap, elvégezték a szükséges edzéseket és már csak 2*45 perc van hátra és felemelhetik a hőn áhított trófeát, de ez csak az egyik csapatnak adatik majd meg, míg a másik csapat szomorúan hagyhatja el Lisszabont. A mai napi tippem egy mezei bajnokin nem lenne kockázatos, de ezen az összecsapáson a fogadó irodák szerint esélytelenebb, mint az ellentettje, nézzük miről is beszélek.

Az "El Derbi madrileno" kifejezéssel illetik spanyol honban e két csapat össze csapását. Kettöjük között régóta ellentét húzódik, korábban két, különböző társadalmi osztály csapatai voltak, ez a fajta megkülönböztetés idővel elmúlt. Ezek után viszont a Real-t a Franco rezsim támogatta, míg a "Matracosok" egy jó elsőosztályú csapat volt ezekben az időkben. Pénzügyileg is volt különbség a két klub között, a fehérek gazdagabbak voltak riválisaiknál, talán ez még most is így van, nem tudni, hogy a csíkosok nyáron kiket lesznek kénytelenek elengedni, de abban biztosak lehetünk, hogy ezeket a játékosokat Simeone valahogy pótolni fogja, mint ahogy eddig is tették.

A lassan végződő szezoimages (1).jpgnban a két csapat már-már megunhatta egymást, eddig 4-szer találkoztak egymással. A bajnokságban ősszel a Real pálya választásával 1-0-ás idegenbeli siker született, majd ennek visszavágóján pedig 2-2. A Király-kupában is összehozta őket a sors, ott viszont elsőre meglepő módon kettős győzelemmel 5-0-ás összesítéssel jutottak tovább a habfehérek. Jobban belegondolva, talán nem is volt ez a siker olyan meglepő. Az Atléticonál talán feladták ezt a kupát, főleg az első meccsen elért idegenbeli 0-3 után, és inkább koncentráltak a másik kettő sorozatra, ez elég jól sikerült, hiszen a múlt hétvégén zárult bajnokságot megnyerték, míg ma a kupáért játszhatnak. A mai meccsen a győztes duplázni tud a szezonban, a királyiak megnyerhetik a 12 éve várt 10. BL-t, míg a másik oldalon az első győzelmükre hajtanak, szép kis várható.

A két csapat részéről készült kis villám interjúkban a hazai szurkolói oldalak már részletezték nekünk, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján. Talán új információ lehet, vagy nem, hogy most úgy néz ki, hogy Diego Costa nem játszhat.

A mérkőzés kimenetelét nem szeretném megtippelni, egy szoros, hajtós meccset várok, ahol állandóan veszélyben forognak a kapuk és be is találnak. Tudom, hogy ez egy döntő, ahol előszeretettel taktikáznak és játszanak kivárásra, főleg az utóbbi időkben. De én arra teszek, hogy mindkét kapusnak legalább egyszer a háta mögé kell néznie a rendes játékidőben.

Tipp: Real Madrid - Atlético Madrid/ mindkét csapat szerez gólt @ 1,85
Eredmény: 1:1

images (2).jpg