A Real Madrid magyar szurkolói oldala a madridom.hu is megmondta a frankót a klubfutball csúcsmeccséről

bajnokok_ligaja_2014.jpgElérkezett a klub futball csúcsmeccse, a Bajnokok Ligája fináléja. A sorozat 1992. óta írodó történelmében még nem sikerült egyik csapatnak sem címet védeni, ez idén sem fog megváltozni. Egy ország két csapata már
többször is szerepelt a döntőben, viszont olyan, hogy egy azon város két csapata küzdjön meg a trófeáért még nem fordult elő, ezidáig. Az idei döntőt a Real Madrid és az Atletico Madrid vívja meg a lisszaboni Estadio de Luz-ban. Ennek a meccsnek az apropóján az vetődött fel bennem, hogy megkérdezzek két nálam jártasabb portált a két csapat háza tájáról, hogy ők mit gondolnak erről a döntőről.
Most pedig következzen a Real Madrid szurkolói oldalának a Madridom.hu válaszai a kérdéseinkre.

- Milyen elvárásokkal ültetek le a szezon első Real BL meccse elé? Gondolom ti is a 10. reményében, de most inkább arra gondolok, hogy új edző és az új játékosok mennyire váltották be a hozzájuk fűzött reményeket?

Nyilván madridistaként a 10. BL-serleg megszerzése az álom már évek óta. De így volt ez akkor is, amikor ez nem volt reális elvárás, amikor sorozatban estünk ki az - európai szinten - közepes csapatok ellen is. Ez nem a szurkolók hibája, sokkal inkább a vezetőségé. Pérez azért jött vissza, hogy elhozza a serleget minden áron. Sajnos ennek néha a levét is megisszuk, hiszen gyakran csapatépítés helyett sürgetés van. Ha nem sikerül, márpedig eddig nem sikerült, akkor azonnal fejeknek kell hullani és cserélni vagy az edzőt, vagy a játékosokat. Idén is frissült a keret, és a csapat új vezetőedzője is bizakodással tölt el minket. A 10. megszerezése most viszont már nem álom, hanem nagyon is realitás, így ezt a lehetőséget ki kell használnunk.

- A BL szezon során melyik meccs volt az ahol először éreztétek, hogy 12 év után újból döntős lehet a csapat?

A csoportkör a csapat számára néhány éve már csak formalitás, hiszen azért sok mindennek kellene történnie, hogy a Real Madrid ne jusson tovább. Ám az idei csoportkör nagyon jó volt, hiszen már ott megkaptuk az elitbe tartozó Juventust. Két meccs alapján mondhatom, hogy jobbak voltunk náluk, és ott kezdtem reménykedni, hogy talán végre megérett a CSAPAT is, hogy valami nagyot hajtson végre. A Schalke elleni igazi macska-egér harc volt. Aztán jött a Dortmund, az első meccsen tökéletes taktikával 3-0-ra győztünk, és itt szerintem mindenki elhitte már, hogy a döntő reális cél. Sajnos a visszavágó mindenkit visszarántott a földre, hiszen hajszálon múlt, hogy ne kerüljünk nagy bajba. Szörnyű mérkőzés volt, de szerintem pont ennek a mérkőzésnek köszönhetjük a következő fordulóban véghezvitt tökéletes "simázást" a Bayern ellen. A Dortmund megmutatta, hogy a BL-ben egy másodpercig sem pihenhetünk, és ha nem koncentrálsz minden porcikáddal - vagy ha nem vezetsz 3-0-ra - akkor kiesel. Jó lecke volt ez a csapatnak és a szurkolóknak is, így tudhattuk móresre tanítani a Bayernt is.

- Ancelotti helyében milyen felállással és taktikával készülnétek a Matracosok ellen?

carletto1.jpgEgyértelműen a bevált kezdőt kell kiküldenie a mesternek. Xabi Alonso ugye nem játszhat, az ő pótlása igazán nehéz kérdés. Elméletileg 4 opciónk is lenne, de egyik sem egy életbiztosítás. Illarramendi önbizalomhiányban-, Casemiro pedig meccshiányban szenved, Khedira nem elég jó. Modricsot lehetne még hátravonni, és a helyére betenni Iscót, de a horvát a posztján élete formájában játszik. Én Illarrát küldeném pályára, így a kezdőm a következő lenne: Casillas; Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrao; Illarra, Modric, Di María; Bale, Ronaldo és Benzema.
Amennyiben Pepe nem épülne fel, akkor Varane játszana a helyén. Pepe élete legjobb szezonját hozza idén, de a franciában is "vakon" bízom. Coentrao jobb formában van, mint Marcelo, így ő kezdene. Végül abban reménykedem, hogy Ronaldo is tudja majd vállalni a játékot az elejétől a végéig.

Taktika szempontjából azt kell hoznunk, amit a Király-kupa mérkőzéseken is csináltunk. Nem szabad elfelejteni, hogy ameddig a Barcelona idén 6 alkalomból egyszer sem tudta megverni az Atléticót, addig mi 4 mérkőzésből 2 alkalommal is győztünk ellenük, és csak 1-szer kaptunk ki, ebből meríthet a csapat. Semmi esetre sem szabad nekik esni. Amikor hozzánk kerül a labda, akkor kapura törően kell játszanunk és nem altatva passzolgatni. Ismerjük jól az Atléticót, a védelmük nagyon erős, és nagyon nehéz rést találni rajta, de talán gyors játékkal ez sikerülhet. Hátul pedig a rögzített szituációkra kell figyelnie a csapatnak, ugyanis a városi rivális ott a legveszélyesebb. Szerencsére vannak magas embereink, így fejben dől el majd minden.

- Számszerű tipp a döntő eredményére?

2-0-ra győzünk. Bale és Ronaldo szerzik a gólokat.

bc.jpg

 Köszönjük az interjút!

madridom.png