Darts - Betway Premier League 15. hét

letöltés.jpgA mai napon az utolsó alapszakaszbeli fordulót rendezik a Betway Premier League-ben. A 8 játékos közül ketten már a londoni négyes döntőben érezhetik magukat, míg a maradék két továbbjutást érő helyekre 3-an ácsíngóznak. Izgalmas estének és meccseknek nézzünk elébe. A mai napon elsősorban arra a két meccsre koncentrálok amelyek döntenek a továbbjutók kilétéről.

 

Gary Anderson-Raymond van Barneveld/ Gary Anderson @ 2,20

Eredmény: 7-4

Brightonban doba_230.jpgálják nyilaikat a 8 résztvevő úriember. Időrendi sorrendben az est második meccse a Gary Anderson-Raymond van Barneveld lesz. Jelen állás szerint a skót a 4. helyen áll míg ellenfele a 2-on, de a holland már biztosan a 2. helyen fejezi be az estét. Múlt héten Gary a várkozásoknak megfelelően legyőzte Chissnall-t ezzel életben tartva az elődöntős reményeit. Egy átlagos játékot bemutatva sikerült győznie, semmi extrát nem nyújtva sikerült a veretlenségi szériáját 6 meccsesre duzzasztania. Az ellenfél múlt héten honfitársa ellen maradt elul 7:4-re, számomra ez az eredmény is papírformának tekinthető a jelenlegi erőviszonyokat tekintve. Barney se igen sziporkázott azon a derbin, nem tudott felnőni van Gerwen szintjéhez - nagyon megy a srácnak - . Na de vissza térve a két játékos helyzetére, az egyik fél részéről komoly téttel bír ez az összecsapás, míg a másik oldalon a 2. hely biztos tudatában talán a koncentráció nem lesz olyan magas fokú, mint amilyen egy ilyen meccshez kell. Kettőjük párharca mára 8. lesz a premier ligák történetében. Eddig 5-ször a holland, 1-szer a skót örülhetett, míg egyszer döntetleneztek, ezek alapján elég egyoldalú a kettőjük párharca, de én ma bízom Gary-ben és abban, hogy ezt a mérlegek kicsit kozmetikázva ma megnyeri a meccset és akkor minden más eredménytől függetlenül ott lehet az O2 Arénában.

Peter Wright-Michael van Gerwen/ van Gerwen @ 1,45

Eredmény: 5-7


A másik meccsen a jelenlegw_230.jpg 5. helyen álló Peter Wright lép tábla elé a lista vezető van Gerwen ellen. Az angolnak viszont már nincs saját kezében a sorsa hiszen amennyiben Anderson megnyeri a saját meccsét akkor ez a meccs tulajdonképpen egy nagyon szép záró mérkőzése lehet az alapszakasznak. Viszont ha más eredmény születik azon a meccsen akkor Wright esetleges győzelemmel feljöhet a 4. helyre és ő mehet majd résztvevőként Londonba. Peter előző héten a nagy öreg Taylor ellen adta ikszre a meccsét, ezzel nem rontva az akkori pozícióján. Mostani ellenfele múlt heti eredményéről már szóltam az imént, az ő teljesítménye is azért elmaradt attól amit már töbször is prezentált nekünk " Mighty Mike". A hollandus már biztosan alapszakasz győztes, számára "csak" a győzelem ténye motiváció, persze aki versenyez az mindig nyerni szeretne!? Ők ketten egyszer játszottak egymás ellen ebben a sorozatban amit 7:5-re nyert a hollandus. Kettejük meccse azért is érdekes hiszen az elmúlt világbajnokság döntőjét ők játszották és ott is van Gerwen nyert. Továbbjutás ténye ide, biztos első hely oda, én ezen a meccsen bizony holland győzelmet várok.

Ezeken a meccseken kívül rendeznek még egy Phil Taylor-Robert Thornton meccset is ahol nem akarom leírni a skótot itt bizony finoman fogalmazva sem ő a meccs esélyese. Nálam ez fix "The Power" győzelem.

A 4. meccsként pedig Adrian Lewis-Dave Chissnall összecsapást bonyolítanak le, ahol a tét nem fogja agyon nyomni a két versenyzőt. Egy békés 6:6 is simán benne van a pakliban. Kombinációban még jó is lehet.