AS Roma - Chievo

roma-chievo wp.jpg„Országos egyes!” Kiáltják sokan, mikor ránéznek a párosításra… és valóban, minden a Roma győzelme mellett szól. A 100%-os listavezető, mely 9 mérkőzésén mindössze egyetlen egy gólt kapott, fogadja a sereghajtó, eddig csupán 4 pontot gyűjtő Chievo együttesét.

A hazai sikerért kínált, 1.25 körül mozgó szorzókban nem sok érték van, ezért nem is ajánlanám. Van viszont néhány olyan szorzó a mérkőzéssel kapcsolatban, amit érdemes lehet megjátszani.

Nézzünk egy kis statisztikát… Utóbbi három, egymás elleni mérkőzésükön nem tudott betalálni a Roma (0-1, 0-1, 0-0), valahogy nem fekszik a Chievo játéka a farkasoknak az elmúlt időszakban. Sőt, a Roma nem nyert még meccset Giuseppe Sannino (a Chievo jelenlegi vezetőedzője) által vezetett csapat ellen (kétszer a Siena, egyszer a Palermo kispadján ült)! Olyan mérkőzést pedig 2010 óta nem játszottak a felek, melyen mindkét együttes gólt szerzett (akkor 2-2-re végeztek). Ha az idei szezont nézzük, Tottiék otthon még nem kaptak gólt, 12-szer voltak eredményesek anélkül, hogy arra bármely ellenfelük válaszolt volna. A Chievo idegenben még nyeretlen, egyetlen lőtt góljuk mellé kaptak 7-et a zsákba. Igaz, azt az egyet épp legutóbb, a Genoa otthonában szerezték (Genoa – Chievo 2-1).

roma-chievo hh.png

További érdekesség, hogy az a Sebastiano Peruzzo vezeti majd a mérkőzést, aki májusban a 0-1-re végződő Roma – Chievo összecsapást is dirigálta. Ha már játékvezetés! Egy-egy eltiltott van mindkét oldalon. Míg a farkasoknál Maicon kényszerül kihagyni a találkozót buta udinei kiállítása miatt, a veronai együttesből Bostjan Cesar (szintén védő) fog hiányozni eltiltás miatt. A vendég együttessel kapcsolatban nem jött hír sérültekről, így ők Cesart leszámítva teljes kerettel érkeznek Rómába. Rudi Garcia már gondterheltebb lehet, három támadóját továbbra is nélkülözni kényszerül. A kapitány Totti mellett, Gervinho és Destro sem bevethető még.

Marco-Boriello.pngMinden pontra szüksége van a veronai kiscsapatnak ebben a szezonban, igazából mégis az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára ma este. Veszítenivalója a listavezetőnek van, amire Rudi García vezetőedző is kitért hétközi nyilatkozatában. Amellett, hogy Borriello remek képességeit és szerepét emelte ki, hangsúlyosan tért ki arra is, hogy a stabil Chievo védelmét nem lesz egyszerű feltörniük, hiába könyveli el a közvélemény már a meccs előtt a győzelmüket. Valamit érezhet a mester a levegőben…

Több mint valószínű, hogy a Roma a szokásos 4-3-3-as felállást alkalmazza ezúttal is, míg a Chievo a 3-5-2-es felállásnál marad, ami gyakorlatilag 5-3-2-re, vagy akár 5-4-1-re módosul védekezésnél, amivel megszállják a kapujuk előtti területet.

roma-chievo.png

A felforgatott támadósorral rohamozó Roma ezúttal egy masszív, kontrákra építő Chievót fogad, melynek védelmét nehéz lesz feltörniük. A vendégek legutóbb Genovában már ráéreztek, milyen idegenben gólt szerezni, ma ismét betalálhatnak Thereauék, megtörve ezzel a Roma kapott gól nélküli sorozatát, amiért egészen magas odds-ot kínálnak az irodák (2.18).

Tippek a mérkőzésre:

  • Gólt szerez a Chievo (2.18)
  • Gólok száma, ázsiai (2.5, 3.0) alatt (1.92)
  • Sárga lapok száma 4.5 fölött (1.75)

 

Címkék: olasz foci