Ferencvárosi TC - Egri FC

bode2.jpgA Ferencváros szombaton először játszik majd ideiglenes hazai pályán, hiszen az Üllői úti stadion bontását már megkezdték, így a mai meccsen a Puskás Ferenc stadion lesz Bödéék otthona. Ellenfélként az Egri FC érkezik, amellyel a Fradi az utóbbi napokban már kétszer megmérkőzött a Ligakupa elődöntőjében, vagyis 10 nap alatt már harmadik randevújukat élik meg a csapatok. 

ftc.png Ferencvárosi TC - Egri FC eger.png
NB1, 2013.03.30. 18:30
Tipp: FTC -1,5 (1.74)
Eredmény: 4-0



A két csapat az őszi 2-2-es bajnoki döntetlen előtt 25 éve nem látta egymást, most pedig nyakra-főre megmérkőznek. Hiányoztak egymásnak. Az őszi meccsen a Fradi már 2-0-ra is vezetett Debrecenben, de aztán a vége felé nem koncentráltak eléggé a fiúk, jött Németh Norbert és két gójának köszönhetően pontot mentett az Eger.
Egerben sok változás történt azóta, új a tulajdonos, új az edző is, de a régi történet, hogy az Eger hazai pályán játsszon, még nem oldódott meg. Az Eger új trénere, Mészáros Ferenc a Ligakupában méltó ellenfele volt a Fradinak, de ennél többre nem volt hivatott, hiszen Jennerék idegenben 3-1-re, hazai pályán pedig 1-0-ra győzték le Németh Norbiékat.

Ami kérdéses lehet ezen a meccsen, hogy a Fradi vajon hogyan alkalmazkodik az új otthonhoz, hiszen az Egernek eddig ez megszokott volt, mert minden meccsét úgymond idegenben kellett lejátszania. Azért nem mindennap játszhat egy csapat a Puskásban, így szerintem mind a két csapat izgatottan várja a mai találkozót.

A Fradi legutóbbi három bajnoki meccsét megnyerte, veretlenségi szériája immár négy mérkőzést számlál. Ezen a négy találkozón Ricardo Moniz csapata mindig legalább két gólt szerzett,  és ebben bízom ma is, hiszen az FTC Monizzal igazi támadó focit játszik, és ugye a támadófociban mindig benne van a gól.
Az Eger rossz sorozata már hét bajnoki mérkőzés óta tart, nyeretlenségi szériája ezzel már tizenegy mérkőzésesre rúg, szeptember 22. volt az utolsó három pontos napja az egrieknek, akkor a DVSC-t tudták megverni.

Jó hír a Fradi háza táján, hogy Alempijevic és Bönig is már bevetésre készek sérülésük után. Böde valószínűleg duplán feldobott hangulatban várja a mostani bajnokit, ugyanis a törökök elleni válogatott meccsen csereként szóhoz jutott, mi több az ő góljával egyenlített ki a válogatott és szerzett fontos pontot Isztambulban.

A Fradi szerintem ma hengerel, már amennyire a pálya talaja engedi, és simán veri Mészáros csapatát, 3-1-es Fradi győzelmet jósolok.