Vendégsarok: Szombati Euro2016-os gondolatok Tromposch Ádámtól

tromposch2.jpgA vendégsarok mai meghívottja a Madridom.hu szerkesztője, Tromposch Ádám, akit azért merészeltem letámadni egy kis okoskodásra, mert a válogatott meccsek árnyékában talán nem vesz el annyi időt a Real Madrid körüli hírekkel való foglalatosság, és talán volna kedve egy kis gondolat megosztásra az Euro2016 selejtezőivel kapcsolatosan. Hát mint látjátok, volt.

Ádám amellett, hogy megszállott madridista, azért a világ fociját is alaposan ismeri. A foci mellett  kommunikáció és médiatudományon okosodott, jelenleg mesterszakra jár. A nyáron pedig, mielőtt még kézbe kapja a diplomáját, a magyar bundabotrányt vesézi ki szakdoga formájában. Ahogy sok magyar blogger és fansite szerkesztő, már ő is feltűnt a TV-k képernyőjén, Szombathy Pál őt is vendégül látta már a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Na de a sok duma helyett jöjjenek inkább Ádám szombati Euro2016-os gondolatai.

madridom.PNG

Horvátország – Norvégia, 18:00

modric.jpgA horvátok rendkívül jó kerettel rendelkeznek. Vannak már igen tapasztalt játékosaik, de feltörekvő fiatalokból sincs hiány. Lovren és az Inter középpályása Kovacic is sérültek, ők nem segíthetik a hazaiakat. Azonban Modric újra egészséges, minden bizonnyal ott lesz a pálya közepén, csakúgy, mint Rakitic. A norvégoknak így nem lesz könnyű átmenni a középpályán, ráadásul a védők között ott van a rutinos Srna, Corluka, és Pranjic is. Érdekes lehet a mérkőzés abból a szempontból, hogy pályára lép-e a jövő két nagy reménysége, a Barcás Halilovic a hazai oldalon, és a Real Madrid norvég fiatalja Martin Odegaard. Nem várok túl izgalmas meccset, a vendégek minden bizonnyal védekezni fognak és a kontrákra rendezkednek be. Szerintem 2-3 gól fog születni a meccsen maximum, és minden bizonnyal hazai győzelemnek örülhetnek majd a horvát szurkolók.

Belgium - Ciprus, 20:45

eden_hazard.pngA hazaiak véleményem szerint a 2016-os Európa-bajnokság titkos esélyesei. Hihetetlen jó és fiatal keretük van. Hazard, Dembelé, Lukaku, Origi, Benteke, Chadli, és a világklasszis Chelsea kapus Courtois. Lukaku Ciprus és Izrael ellen sérülés miatt nem léphet pályára, de vannak olyan erős embereik a belgáknak, hogy nélküle is be tudják húzni ezt a meccset. Origi fiatal kora ellenére rendre jó teljesítményt nyújt a válogatottban, és ne feledkezzünk meg a passzkirály De Bruyne-ről sem. A 23 éves srác élete legjobb formáját mutatja a Wolfsburgban, gólpasszokat ad és gólokat lő, hatalmas potenciál rejlik benne, ha továbbra is így tud fejlődni. Belgiumnak nagyon kell a győzelem, hiszen négy pontos hátrányban van a csoportot vezető Izraellel szemben, így nem hibázhat. Akár több gól is lehet közte, de mindenképpen magabiztos hazai sikert várok.

Bulgária - Olaszország, 20:45

zaza.jpgAz olaszokban általában nem bízom, de az 1.80 körüli odds a vendégekre elég csábító. Igaz, hogy nincs Pirlo, Marchisio, de azért nem rossz ez az olasz keret. Ráadásul Conte vezetésével egységesebb lett a válogatott, és tudják is, hogy mit szeretnének játszani. A középpályán Verratti mellett Rossi is kezdhet, így a védekezéssel sok gond nem lehet, főleg, hogy hátul összeállhat a Conte által jól ismert Juve védelem: Buffon; Barzagli – Bonucci – Chiellini. Elől érdekesebb kérdés, hogy ki juthat szóhoz, ugyanis egyik csatár sincs túl jó formában, Cerci, Pelle, és Immobile közül kerülhet ki a kezdő ember, ha tippelnem kellene, akkor Immobile fog kezdeni. Sokan egyébként azt mondják, hogy Zaza is odakerülhet, a Sassuolo csatára ugyanis jó formában van. Sok gól ezen a mérkőzésen sem lesz, talán 2,5 alatt marad a gólok száma, akár egy unalmas 0-1 is benne van.

- Tromposch Ádám -

Madridom.hu

Folyt. köv. vasárnap!!!