Brazília-Chile: Visszavágás következik? Inkább beszéljenek a gólok.

logo.jpgElkezdődik az egyenes kieséses szakasz. Itt már minden hiba rendkívül kínos, a csapat elbukhat miatta. Általában ebben a fázisában egy világesemény nem bővelkedik a szép megoldásokban, a gólzáporos meccsekben, bár lenne így és rám cáfolnának a sportemberek. Kicsit túlbiztosítva várnak az ellen első hibájára és azt próbálják kegyetlenül kihasználni, ha sikerül akkor nyeregbe kerülhet a gólszerző csapat. Viszont ezekre próbálhat rácáfolni az első nyolcaddöntős párosítás is.

A házigazda brazilok jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nyerték meg az A csoportot. A Mexikó elleni párharcot kivéve lesimázták Kamerunt, Horvátországot pedig nisimurányi segítséggel gyűrték le. 7 gólikát lőttek ebből négyet Neymar egymaga jegyzett, a maradék hármon pedig hárman osztoztak név szerint Fred, Fernandinho és (F)Oscar. Eltiltás miatt Scolari senkit sem nélkülöz ezen a meccsen.

bra-chi.jpgChile válogatottjának továbbjutására sokan sok pénzt nem raktak, viszont akik bevállalósak voltak azok nyerhettek. Első meccsen hozták a kötelezőt Ausztrália elleni győzelemmel, majd következett a második fordulóban a továbbjutásról döntő meccs. Az egészen enerváltan mozgó spanyolokat 2-0 arányban legyőzve masírozhattak a legjobb 16 közé. Majd az utolsó meccsre annyi maradt, hogy eldöntsék a hollandokkal, melyikük játszhasson a Selecaoval. Jorge Sampaoli együttes úgy volt velük, hogy 4 éve a torna ugyan ezen szakaszában a brazilok küldték őket haza, így most megadják maguknak a revans lehetőségét.

Erre a visszavágásra jó esélyük is lehet, persze nem ők az esélyesek ezt mindenki tudja, de hát olyan csoportból jutottak tovább, ahol előre oda adták volna nekik a 3. helyet, de ők köszönték szépen és inkább még játszanának. Brazil szempontból ez a meccs egy újabb állomás az álmok beteljesülése felé. Botlásra már nincs lehetőségük, ha tudják játszani a játékukat, akkor sima lehet, de egy közhelyet ellőnék, hogy annyit játszanak amennyit az ellenfél enged.

A mérkőzés játékvezetője a jó Howard Webb lesz, angol sporikról azt hírlik, hogy nyílt lábspori.jpgtörésnél is csak játékvezetői labdával folytatják a felek. Viszont ezen a meccsen egy játék tudásban magasabb szinten álló találkozik egy nálánál gyengébbel, így nekik az egyik lehetőségük a játék tördelése, ami könnyen átléphet egy bizonyos határt és elkezdhet a bíró lapozni.

Na szóval, hogy a tippemről is essen végre szó. Végeredmény megtippelése számomra túl snasz, jobban szeretem a kissé meredekebb tippeket. Így az előbb leírtak következményeként megtetszett egy opció, mégpedig hogy Chile csapata 1,5 büntető lapnál többet zsebelhet be. 

nejmi.jpgAz elején azzal kezdtem, hogy a torna ezen részében a gólok nem túlságosan potyognak. Itt viszont a brazilok fognak pályára lépni bennünk benne van a sok gól, elől mindenképpen, és hátul is gólerősek, saját kapura sem veszélytelenek. Ezért a másik tippem a lehetőség özönből az az, hogy mindkét csapat lő gólt viszont 2,5 gólnál többet hoz majd össze a Neymar and Co. és a Sanchez and Co.

Brazília-Chile
Tipp 1: Chile 1,5 lapnál többet kap
Odds: 1,53

Tipp 2: 2,5 gólnál több és mindkét csapat lő gólt
Odds: 2,20

Eredmény: 1-1