Ma is illatozni fog a Tulipán, Ausztrália elszenvedi első vereségét Hollandiától

aus-ned.jpgHollandia a B csoport nyitómeccsén lefocizta a pályáról a regnáló világbajnokot, amiben a meglepő leginkább az volt, hogy milyen különbséggel tette azt. Ma az ausztrálok ellen kell folytatni, és ha Robbenék csak megközelítik azt a teljesítményt, amit hoztak a spanyolok ellen, akkor nem sok jóra számíthatnak Tim Cahillék. Az Oranje megszerezheti első sikerét a Socceroos ellen.

Ausztrália - Hollandia
B csoport, 18:00

Robben-Van-Persie.jpgVan Gaal csapata nem rossz, vegyítette a rutint és a fiatalos lendületet, na nem mintha a rutinos rókák (Robben, Sneijder, van Persie) lassúak lennének, ám a világbajnokság előtt most nem beszéltek róluk mint titkos favoritról, ahogy eddig majd az összes nagy tornát megelőzően. Azzal hogy a Tulipánok elverték a spanyolokat, nincs más dolguk, mint hogy hozzák a Kenguruk elleni meccset is, és rámenjenek a csoport első helyére, hogy aztán a nyolcaddöntőben elkerüljék a házigazda Brazíliát, akik bár tegnap megszenvedtek Mexikó ellen, és csak egy 0-0-ra futotta, szerintem azért behúzzák a csoport elsőséget.

Ausztrália elhasalt az első meccsen, ahol Chile Alexis Sanchez vezetetésével simán nyert 3-1-re, és hát az igazat megvallva ma sem néz ki nekik semmi jó Robbenékkel szemben. Bár azt el kell ismerni, hogy az auszik mérlege Hollandia ellen több mint kiváló, hiszen még soha nem kaptak ki leendő ellenfelüktől, az Oranje erejéből az eddigi három találkozás alkalmával két döntetlenre futotta csak, de ne lepődjünk meg, ha a holland győzelem rovátkába ma bekerül az első pöcök.

cahill.jpgAusztráliának Chile ellen 0-2 után volt esélye hogy szorosabbá tegye a meccset, hiszen a dél-amerikaiak a biztos vezetés tudatában kicsit megálltak, és magukra húzták az ellenfelet, és Tim Cahill góljával a szépítés is összejött, na meg az egyenlítés sem volt olyan távol Oaréktól, viszont az csak álom maradt. Ha Chile nem vesz vissza a tempóból, valószínű nem lett volna sansza Brescianoéknak, de mindettől függetlenül is jól játszott, mondhatni alakulgat a csapat az Ázsia kupára. Ma azonban ismét fejet kell majd hajtaniuk a nagyobb tudással rendelkező Hollandia előtt, mint ahogy majd a csoport utolsó meccsén Spanyolország ellen is.

Van Persieék nem becsülhetik le az ellenfelet, ide is kell majd az a hatékony játék, mint Iniestáék ellen. Elnézve az első meccsüket, nem úgy tűnt, mint akik a biztos vezetés tudatában visszaállnának, minek is tennék, hiszen jó erőben vannak, ezt most a spanyolok is megérezték, mint ahogy mi is a vb-selejtezőben.
Ha nem is olyan hengert várok, mint a spanyolok elleni meccsen (bár simán benne van), de azért Robbenékben ott lapul ma is a több gólos siker. Az egót félre kell dobni, és ismét csapatként kell futballozni, persze ez egy Robbennél nagy kihívás, de hát a cél érdekében talán ő is képes lehet felülkerekedni önmagán.

Tipp: Hollandia -1,5 (AH)
Odds: 1.79
Iroda: BetVictor

Eredmény: 3-2