Útjára indul a Brazuca

A mai napon elkewc-1400859202.jpgzdődik a világ egyik legnézettebb sporteseménye, a világbajnokság. Sok újat leírni nehéz erről az egész mindenségről, a bajnokságok vége óta ezer és ezer hír, információ lát nap világot, hogy mi a helyzet a helyszínekkel, a játékosokkal, kik lehetnek a vb sztárjai. De ennek mától vége, itt már csak a színtiszta teljesítmény számít, ami eddig volt az már történelem, ami lesz az pedig a közel jövő. 64 meccs múlva már
nagyon okosak leszünk, minden feltett kérdésünkre választ fogunk kapni, ezt teljesen biztosan állíthatom. Viszont vannak a vb-n nem éppen biztos dolgok, ilyennek például a mi mesterségünk, a sportfogadás. Nézelődünk, tippelünk, örülünk-kesergünk. A mai naptól egészen a döntő befejezéséig egy sportszerető egyénnek ez lesz a napi rutinja. Remélhetjük, hogy az amúgy sem unalmas meccsek izgalom faktorát ez által növelni tudjuk, és a hármas sípszó után örömmel konstatálhatjuk, hogy egy kis apró jött a házhoz. Na de sok lesz a rizsa, nézzük a mai meccsre mi lehet a legkifizetődőbb opció.

Brazília-Horvátország
Arena Corinthians Sao Paulo (BRA) 12 Jun 2014 
Csoportkör - A csoport


Nyitó meccsen hagyományosan a rendező ország válogatottja lép színre, a másik csapat pedig a meglepetést szerezni kívánó Horvátország válogatottját látjuk. Kicsit gondban vagyok egy ilyen meccsel, annyira egyértelműen esélyesek a hazaiak, hogy megfogalmazni nem lehet. Viszont egy ilyen világeseményen, főleg az első meccsen sűrűn előfordul az esélyes buktája. Ezért és a szorzókat figyelembe elsősorban nem a végeredményre koncentrálnék, hanem hála az internet csodás világának különböző fogadó irodák ezernyi esélyt teremtenek nekünk, hogy a legkülönbözőbb fogadási lehetőséget tehessük meg, mi tippsterek. De mielőtt megosztom a kiszemelt variációt, kicsit körülnézek a két válogatott háza-táján.

A brazil válogatott elkbrazil.jpgépesztő magabiztosan nyerte meg a saját kis selejtezőjét....vagyis nyerte volna, hogy ha a rendező ország nem automatikus résztvevő. Így nem maradt más hátra nekik, mint hogy tét nélküli, barátságos meccseken próbálják felkészíteni magukat a nagy erőpróbára. Ezeket a kis tingli-tangli meccseket kötelező jelleggel húzkodták be, a szép győzelmi sorozatba egy darab vereség árválkodik. Ám ezekből az eredményekből messze menő következtetéseket nem szabad levonnunk. Tavaly ilyentájt rendezték a vb "főpróbáját", a Konföderáció Kupát amit sikerült meg is nyerniük, miközben olyan válogatottakat győztek le sorban, mint az olaszok, uruk és a döntőben a spanyolokat. Ilyen úton jutottak el a vendéglátók a mai meccsig.
A hazaiak szakvezetője Luis Felipe Scolari egy meglehetősen erős keretet verbuvált össze erre az eseményre, amit elsőre látni lehet, hogy nincs egyetlen egy aranylabdás sem. De vannak nagyszerű játékosok, fel sorolni nem szeretném őket, mert véges a karakter szám. Ha a kezdésig nem nem üt be a krach akkor nagy meglepetés a kezdőben nem igen lesz. Így szerintem a Julio César – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Paulinho, Oscar – Hulk, Neymar – Fred kezdő 11-el kezdhetik meg a tornát.

A "vendégek", thorvátok.pngulajdonképpen mindenki vendég lesz ezen a vb-n kivéve a brazilokat, szóval a horvátok, na ők nem az egyszerűbb utat választották Dél-Amerikába. A selejtező csoportot jól kezdték, majd a végén kiengedve könnyedén futottak be a pót-selejtezőt érő 2. helyre Belgium mögött és Szerbia előtt. A play-off körben egy skandináv túra várt rájuk, egészen pontosan Izlanddal kellet megvívniuk a repülő jegyekért. Az első meccsen idegenben jó az iksz alapon gól nélküli döntetlen, majd hazai pályán 2:0, így kerültek be tehát a világ legjobb 32 csapata közé. 
Niko Kovac keretében nem hemzsegnek a sztárok, de én egy nagyon masszív társaságnak látom őket. Kapuban Pletikosa röpköd már év(ezredek) óta. Előtte a védelmet erősítí a csapatkapitány Srna, Simunic, Corluka. A középpálya stabilitásáért két olyan játékos felelhet, akik klubcsapataikkal besöpörték a két európai kupát, Rakitic és Modric szabhatja meg csapata játékát, mellettük ott lehet a pályán wolfsburgi Ilicevic vagy az Inter tinije, Kovacic. A támadó harmadban is ismert játékosaik vannak, elég említeni a Olic vagy Mandzukic nevét, mellettük ott van még a brazilból lett horvát da Silva is. Jó kis névsor ez, kíváncsian várom, hogy mire mennek a csoportellenfeleikkel.

Most, hogy megnéztük milyen előzményekkel, csapatokkal vágnak neki a nyitó meccsnek, nézzük mit is találtam erre a meccsre. Ahogy írtam ezen és minden más meccsen bármi előfordulhat, simán megjátszani a brazilokat, nem túl izgalmas, hendikeppel a nyitó meccsek átka miatt nem merném, viszont szerintem a "Selecao" védelme van olyan biztos kemény, hogy képes legyen megakadályozni, hogy semmire hozzák ezt a meccset. Elöl pedig nekem tűnik annyira gólerősnek ez a csapat, hogy egyet legalább betuszkoljanak Neymiék. Szóval nálam ez a meccs brazil győzelem és csak az egyik csapat lő gólt.

Esemény: Eredmény/Mindkét csapat szerez gólt
Tipp: Brazília és nem
Odds: 1,80 (7/10)
Iroda: bet365
Eredmény: 3-1 (Brazília és igen)

letöltés.jpg