Focimeccsekről emtéísen Franciaországból

ligue2.pngPéntek vagyon, így hát mi más is kerülhetne terítékre az újdonsült rovatomban, az emtéísen jelentésben, mint az egyik közkedvelt pontvadászatom, a francia Ligue 2. labdarúgós versengése. A srácoknak már csak két forduló maradt vissza a bizonyításra, már akinek még vannak ilyen szándékai, így hát az olyan meccseken, ahol a tét nyomasztja majd a légkört, parázs csatáknak lehetünk szemtanúi. A mai napon a 10 bajnoki meccsből, távirati stílusban két ütközetnek szentelek pár sort.

Franciaország, Ligue 2.

Arles-Avignon - Auxerre, 20:30
arles.pngAuxerre.pngUtolsó előtti fordulót rendeznek a franciáknál, a ketteseknél, így aki még akar valamit ettől az idénytől, (feljutás, kiesés elkerülése) és még esélye is van rá, hogy ez ügyben cselekedjen, na az ragadja meg az alkalmat, nehogy a nyáron a vb meccsek nézése közben sírdogáljon, hogy pedig az esély megadatott, de nem élt vele. Ilyen helyzetben van az Auxerre is, amely ha itt az utolsó két kanyarban nekiáll és alkot valamit, akkor jövőre is közelről szemlélheti majd a Ligue 2. mezőnyét. A meccs esélyese nem Guy Roux egykori csapata, de rajtuk van a kényszer, amely tudjuk, néha szülhet meglepő dolgokat, mint pl. ma a vendégsikert.
Eredmény: 0-2

Nimes - Laval, 20:30
nimes.pnglaval.pngMivel az élmezőnyben sok változás már nem történhet, ezért érdemes a hátsó régióban kutakodni, ki az akinek a hátsóját egy piros pozíciós együttes rugdalja. Kiindulva az Auxerre mai sikeréből, bizony a Nimes sem érezheti még biztonságban magát, hiszen Avignonban vendég siker születik, és a Nimes nem nyer, akkor bizony az itteni házigazdák Auxerre általi beelőződésnek lesznek az áldozatai. Ezt nagyon nem akarja a Gragnic és Benmeziane duó által repített Nimes, így kénytelen lesz maga alá gyűrni a Lavalt, amely ezt nem nagyon valószínű hogy akarja, hiszen így ők is kezdenek egyre jobban közeledni a National ligához, de ma ez jut nekik osztályrészül, meghajolnak a Nimes nagyobb tudása előtt.
Eredmény: 2-1

Címkék: francia foci