Bikaszeme

A köznyelvben így híbw_165.jpgvják a darts tábla közepén található, 50 pontot érő piros kis köröcskét. Igaz nem ez a tábla
legértékesebb pontja, de egy nagyon szép magas kiszállóhoz fontos kellék lehet. A tábla nélkül viszont nem rendeznek ilyen közönség szórakoztató versenyeket. A mai napon a céltáblákat a newcastle-i Metro Radio Arena-ban szerelik fel, ahol a Betway Premier League utolsó előtti alapszakasz fordulóját rendezik meg.


Egy kicsit részletezném a verseny lebonyolítását ami nem feltétlenül egyszerű. Szóval az idei sorozat februárban kezdődött Liverpool-ban 10 játékossal. Ők 9 héten keresztül gyűrték egymást körmérkőzéses rendszerben, a két legkevesebb pontot szerző játékostól ezen játéknap után elbúcsúztak a szurkolók. Ezt követően a 8 talpon maradt úriember újfent lejátszott egy-egy meccset mindenki ellen (most a bajnokság eme szakaszában rendezik meg a mai meccseket). Jövő héten rendezik az utolsó meccseket az így kialakult ranglista 1-4. helyzettje bekerül a play-off-ba. Ez a most nagyon divatos finar four-nak felel meg. Ezt a sorozatot lezáró rendezvényt a londoni O2 Arena-ban rendezik meg, valószínűleg nem lesz üres szék a nézőtéren.

pl13.png

A mai napon a 8 versenyben levő játékos 4 meccset játszik. Most megpróbálok egy kis iránymutatást össze szedni és valami kis tippet adni, hogy én szerintem mi várható a meccsen. Ami még fontos, hogy egy meccs 12 játékból (leg) áll, a győztesnek 7 leg-et kell nyerni ha ez sikerül akkor azért 2 pont a jutalma, viszont az eredmény lehet 6:6 is azért pedig 1-1 pont jár a feleknek.

Gary Anderson-Dave Chisnall/ Gary Anderson @ 1,65

Eredmény: 7-4

A mai első meccsen Gary Anderson méri össze tudását Dave Chisnall-al. A 2011-es döntős számára nagyon fontos lenne a győzelem, hiszen azonos pontszámmal, csak rosszabb leg aránnyal áll, mint a 4. helyezett. A sorsolát nézve ebben a fordulóban a meccsek eredményeinek kedvező alakulásával már egyedül állhat a továbbjutást eredményező helyen. Ezen a tornán lejátszott 14 meccsének felét megnyerte, kettőn ikszelt. Jó formának örvend utolsó 5 liga meccséből 3-at behúzott és a másik kettőn döntetlenezett. A verseny során dobott átlaga valamivel 97 pont felett van, az erre az adatra vonatkozó listán is a 4. helyet foglalja el. Ellenfele a világranglistán elfoglalt 5. helye révén nyert kvalifikációt erre a sorozatra. Az ő esetében a továbbjutásról nem beszélhetünk, neki mindössze a tisztes helytállás lehet célja erre a napra. Az ő utolsó 5 meccsét nézve azt látjuk, hogy nyert egy meccset azóta 4-et zsinórban bukott. Az ő átlaga nem sokkal marad el ellenfeléétől. Sok statisztikai összehasonlítást lehetne végezni ennél a két játékosnál is, mint a többieknél ezért segítségként itt egy táblázat. A két játékos ebben a sorozatban lejátszott egymás elleni meccsét a skót nyerte 7:5-re. Mai meccsen azt várom, hogy Gary hozza azt a játékát amivel olyan sok szimpatizánst szerzett magának és legyőzi angol ellenfelét.10173649_484606654973591_4978339038109177006_n.jpg

Adrian Lewis-Robert Thornton/ döntetlen @ 4,50

Eredmény: 7-5

A sorban következő mecclewis_230.jpgsen Adrian "Jackpot" Lewis mérkőzik meg Robert Thornton-nal. Ennek a mérkőzésnek a tétje, töröm a fejemet de a presztízsen kivül semmi más. Egyik játékosnak sincs esélye a 4-be kerülésre. A tornán mutatott játékuk teljesen megfelel a táblázaton elfoglalt helyüknek. Adrian formája egészen csinos, 1 döntetlen 4 vereség. Ezen nincs mit nagyon boncolgatni, nincs jó formában, és én róla olyan véleménnyel vagyok, hogy amikor láttam játszani akkor úgy volt vele, hogy amíg volt esélye addig küzdött de amint ez elmúlt akkor ellinkeskedte a dolgot. Itt is ezt vélem felfedezni, továbbjutás elszállt miért strapáljam magamat. Thornton formája annyival jobb,hogy neki van egy győzelem a döntetlen mellett és 3 vereség. Utolsó premier ligás meccsük 6:6 lesz, ma is erre számítok.

Peter Wright-Phil Taylor/ P. Taylor @ 1,45

Eredmény: 6-6

A 3. összecsapás a Peter Wright-Phil Taylor küzdelem lesz. Az idei vb meglepetése volt számomra Peter fantasztikus szereplése, és azóta kicsit szimpatizálok az extra vagáns megjelenéssel bíró sport emberrel. Szóval ő fantasztikusan kezdte ezt a sorozatot, a 8. hétig veretlen volt amíg le nem játszották a világbajnokság "visszavágóját", és itt újfent az aktuális vb győzedelmeskedett. Az után egy kicsit hullámvölgybe került amit jól jelez a sorozatban 3 benyelt vereség, igaz nem csúnya nagy zakók voltak, de pontot nem kapott értük. Fontos meccs lesz ez a 4-be kerülésért, egy ponttal van mostani ellenfele mögött és hátra fele is érdemes pislantania mert az üldöző eredményének tudatában lép ma a táblák elé. Az ellenfél viszont a rekord világbajnok lesz. A sorozat kezdetén sokan leírták hiszen a világbajnokága nem úgy sikerült ahogy azt tőle megszokhattuk. Az első játéknapon belefutott egy olyan vereségben ami nem lett volna meglepő csak a mértéke 7:0 van Gerwennek. Az első győzelemig egészen a 4ik napig kellett várnia, azóta 1 veresége van csak. Utolsó 5 meccséből hármat behúzott, kettőn remizett. Mivel első meccsüket a 3. héten játszottak így nem meglepő ha azt mondom,hogy a vb döntős nyert még hozzá 7:4-re. Ma úgy gondolom, hogy a feljavult Taylor forma hozni fogja a meccset.

Raymond van Barneveld-Michael van Gerwen/ M. van Gerwen @ 1,75

Eredmény: 4-7

Az utolsó meccsen két holland csap össze, a tabella 1-2. helyezettje. Mi ez ha nem csúcsmeccs? Ezt még fokozni tudja, hogy azonos pontszámmal állnak. Az ő helyük biztos a play-off-ban. Egy valami viszont nem mindegy, mivel a nég230.jpggy között 1-4, 2-3 párharcot rendeznek, ezért nem mindegyik, hogy kivel játszanak a döntőért. Nézzük a fiatalabbik hollandust hogy muzsikál. Igazi esélyesként játszik végig, legtöbb győzeleme neki van, nyíl átlaga viszont rosszabb, mint Taylor-é. Utolsó 5 meccséből hármat győzelemmel tudhatott le, kettőn pontot osztott az ellenféllel. Én azt gondolom róla mivel, hogy nagyon fiatal ennek ellenére már elmondhatja magáról, hogy világbajnok így nagyon nagy jövő áll előtte. Szurkolok neki. Az ellenfél is világbajnoknak mondhatja magát. Raymond a legkevesebb vereséggel áll a 2. helyen számszerint 1-el. A körátlaga nem mondható túlságosan jónak. Barneveled érdekes játékos, mikor megy neki akkor bárkit képes megverni, viszont ha nem megy neki akkor nagyon nem megy és képes bárkitől ki is kapni. Viszont ennek ellenére is csak 1 zakóba futott bele, de a sok döntetlen miatt nem áll egyedül az első helyen. Utolsó 5 meccséből négyet megnyert, egyet döntetlenre adott. Egymás ellen lejátszott liga meccsükön a tapasztaltabb Barney legyőzte az ifjú titánt. Ma visszavágásra számítok.

*a pontos infokért és a táblázatokért köszönet www.dartsvilag.hu-nak

Címkék: darts