Premier League: Manchester City - Aston Villa

dzeko.jpgA mai napon két korábban elhalasztott Premier League meccset rendeznek, és ezzel az utolsó kanyar előttre, amelyet május 11-én tartanak, rendeződik a mezőny és mindenkinek már csak az utolsó derbire kell koncentrálnia. Manchesterben a City az Aston Villát fogadja, Sunderlandben pedig Gera Zoli klubja a West Bromwich Albion vizitál. Előbbiről firkantanék pár gondolatot.

Manchester City - Aston Villa / Manchester City és mindkét csapat szerez gólt @ 2.37
Premier League, 2014-05-07 20:45
Eredmény: 4-0

A Manchester Citynek eddig is a kezében volt a sorsa, annyi dolguk volt csak, hogy hozzák a meccseiket, és ha pontazonosság alakulna ki a Liverpoollal, akkor is ők a bajnokok. Gerrardék legutóbb csak 3-3-ra voltak jók a Palace otthonában, így ha ma nyernek Dzekóék, már pontelőnnyel várhatják az utolsó fordulót. Rodgers már kinyilatkozta, hogy idén a City lesz a bajnok, nem hiszi már abban, hogy Pellegrini együttese az utolsó két meccsén akkorát blamázzon, hogy kiejtse a kezéből a bajnoki trófeát. Ám én azt mondom, hogy amíg nincs vége a bajnokságnak, addig 100%-osan semmit sem lehet kijelenteni, főleg nem a Premier League-ben. Tény és való, hogy a ManCity-nek nincs nehéz dolga, hiszen két hazai meccse lesz, előbb az Aston Villa látogat az Etihadba, majd vasárnap a West Ham United tesz látogatást. Első blikkre mindegyik sima hazai kell hogy legyen. És valószínű az is lesz.

Az Aston Villa nincs túl jó formában, ahhoz meg végképp nem, hogy meglepetést okozzon Manchesterben. Bár legutóbb nyerni tudtak a Villa parkban, a Hull City feküdt be eléjük, ám előtte jó ideig nem láttak három pontot. Idegenben elég ramaty a banda, Westwoodék nem is szívesen hagyják el Birminghamet, legutóbb Walesben égtek meg rendesen, amikor a Swansea küldte őket haza egy 1-4-gyel. A Sunderland elleni siker óta, ami nem most volt, nem tudott nyerni a Paul Lambert együttese. Január 1-től lejátszottak hét bajnokit, amin két iksz mellett öt bukó jött össze.    

Ám egyvalamit azért tud a Villa, megszorongatni a nagyokat a saját otthonukban és rúgott góllal távozni tőlük. A Tottenhammel még nem játszottak, az az utolsó fordulóra marad, de a másik öt ellen - én most idevettem a Manchester United csapatát is - azért remekül helytálltak. Ami még említésre érdemes ezeken a meccseken, hogy a gólszerzésben a belga válogatott Benteke alaposan kivette a részét, ám most ő a sérülése miatt nem léphet pályára, nem gond, majd Weimannék megoldják a rájuk eső részét.

Aston Villa idei, gigászok elleni idegenbeli meccsei:

  • Arsenal - Aston Villa 1-3 (Benteke 2, Luna)
  • Chelsea - Aston Villa 2-1 (Benteke)
  • Liverpool - Aston Villa 2-2 (Weimann, Benteke)
  • Everton - Aston Villa 2-1 (Bacuna)
  • Manchester United - Aston Villa 4-1 (Westwood)

A Villa már benn van a házban, mindenféle kényszer nélkül, felszabadultan focizhatnak, míg a Citynek csak egyre kell figyelnie, hogy hozza a meccset. A mérkőzésen minden bizonnyal a hazaiak fognak dominálni, ám a Villa ha jó napot fog ki, tud jól és eredményesen kontrázni. Hazai sikert és gólváltást várok ettől a mai PL ütközettől.