Premier League: Arsenal - Newcastle United

arsenal.jpgMai napon a figyelmemet ez a mérkőzés keltette fel leginkább. Élő közvetítésben egy eseménydús, sok gólos mérkőzést várok, ami remek levezetésnek ígérkezik annak a hétvégi PL fordulónak, ahol eldőlt, hogy továbbra is háromesélyes a bajnoki cím sorsa és a bennmaradásért is öldöklő küzdelem várható az alsóház csapataitól. Egyszóval lesznek még itt izgalmak és érdemes nyomon követni a Premier League eseményeit, kezdve a mai 36-os záróakkorddal, az Arsenal mai meccsével.

Arsenal - Newcastle United / (0-1) Arsenal @ 1.63
Premier League, 2014-04-28 21:00
Eredmény: 3-0

Az Arsenal oldaláról megközelítve egyáltalán nem beszélhetünk tét nélküli mérkőzésről. A londoniak a BL-selejtezőt érő helyen tanyáznak a tabellán, épp ezért nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy pontokat veszítsenek hazai közönségük előtt. Bár az Arsenal sorsolása jobb, mint az őt üldöző Evertoné - amely a következő fordulóban a bajnokesélyes Manchester City-t fogadja -, ma semmiképpen nincs itt még az ideje a lazáskodásnak. Pontokat kell szerezni és ezt a csapatnak az értésére is adta Wenger Úr. Esélyük jócskán van ma. Egy a középmezőnyben tanyázó csapat lesz a vendég, akinek igazából már a kettő is lehet páratlan a bajnokságot tekintve. Lazán lehozhatják hátralévő meccseiket, akkor is az „elitliga” tagjai maradnak.

podolski.pngA kereteket tekintve is erősebb a hazai csapat, gyakorlatilag mindhárom szekcióban - támadósor, középpálya, védelem - jobb kvalitású játékosokkal  rendelkezik. Persze sok függ attól, hogy éppen mennyi kedvük lesz ezeknek a játékosoknak a száz százalékot hozni, mégis azt gondolom, hogy egy lehetséges BL szereplés anyagilag is igen motiváló lehet. Formájukat elnézve is jobbak a hazaiak. Legutolsó három mérkőzésüket nyerték és 16 meccs óta nem bírták kiütni őket az Emiratesben. A vendégek öt mérkőzést buktak zsinórban és ami ma a játékukba egyedül színt hozhat, az Pardew mester visszatérése, aki letöltötte eltiltását, és aki nélkül összesen egy győzelmet arattak az utolsó hét mérkőzésből. Egyértelmű hazai fölényt várok az összecsapástól és néhány kontrát a vendégektől.

A meglepetés sosincs kizárva, de azt gondolom, hogy az „Ágyúsok” szárazon tartották a puskaport és simán bedörrentik a három pontot. Sportfogadói szemmel törpe az Arsenal-ra adott odds, de hendiből, vagy gólokra fogadással egész szép szorzót kaphatunk egy két eseményes szelvényből. Fogadásom a  Tippmixvadászat 5. ütközetében találjátok.

Szóljon az ágyúdörgés ma este !

- close -