Bundesliga 2.: Union Berlin - Kaiserslautern

kaisers.jpgHétfő este a Bundesliga 2-ben megrendezésre kerülő utolsó 32. fordulós bajnokin az egyik fél már tojik a világra, míg a másik azért hajt, hogy méltó legyen hírnevéhez, életben tartsa a reményt, hogy jövőre ismét a Bayernnel, a Dortmunddal, a Schalkéval és a többi nagyágyúval meccselhessen. Vajon ez a motiváció elég lehet-e egy vendégsikerhez? Naná.

Union Berlin - Kaiserslautern / Kaiserslautern @ 1.95
Bundesliga 2., 2014-02-28 20:15
Eredmény: 1-1

Berlinben a házigazda Union fogadja a feljutásért óhajtozó, és azért sokat tenni akaró Kaiserslauternt. Az Union Berlin az ősszel jól iparkodott, nem tűnt súlytalannak az a kijelentés, hogy irány a B1, ám a tavaszra elfogyott a szusz. Ezt támasztja alá az az adat is, hogy Mattuschkáék az utolsó 10 bajnoki meccsükből csak kétszer tudtak nyerni, a legutóbbi öt lehetőségből pedig, ahol három pontot osztottak a győztesnek, csak egyszer állhattak oda a kondérhoz, és azt is egy gyenge Cottbus elpáholásáért. Ez eredményezi a középmezőnyös tagságot, ám óvatosan azért a fővárosiakkal, mert a váruk, a "Stadion An der Alten Försterei" jól őrzött terület, Uwe Neuhaus fiai eddig 7-4-4-es produktumot tettek le a közönségük elé.

A Kaiserslautern elfogadható teljesítményt nyújt egész évben, amibe azért belecsöppentek kisebb hullámvölgyek, ám a szezon vége kezd igazán parádéssá válni, hiszen a "Vörös Ördögök" már nyolcasra nyújtották a tésztát, az Union elleni pedig már a kilencedik veretlen bajnoki következne, ám nem elég csak a veretlenség megőrzése, itt ma csak a győzelem az elfogadható. Ez jelentené azt, hogy Zollerék egy pontra megközelítenék Stieber Zoli Fürthjét, akik a 3. helyen, az osztályozós pozícióban állnak. Két fordulóval a vége előtt ez az egy pont akár a Fürthnek sem kedvezne annyira, hiszen ott lihegne mögötte a rivális, aki csak arra vár, hogy a Greuther megbotoljon, leikszeljen valakivel, és a Kaisers máris be tudna előzni. Kosta Runjaic együttese idegenben eléggé 50-es, a 6-3-6-os mérleget ma illendő volna kicsit felturbózni. A motiváció egyik oldalon a nemtudommi, a másikon az osztályozó elérése. Ősszel ez a parti fordított felállásban sima 3-0-át hozott a vörösöknek, de év közben volt még egy összedörrenés a német kupában, ahol Gausék ismét győztek, és ismét három volt a két csapat között, ja és ezt Berlinben vívták a felek. Runjaic mester ma már bevetheti Orbant és Matmourt is, ám a mester majd az utolsó simítások után jelöli csak ki a győztes csapatot, így még nem biztos a két alapember játéka, bár én nagyban fogadnék arra, hogy a két spíler játszani fog egy ilyen fontos mérkőzésen. A Kaisersnél nagyobb a motiváció (remélem), ezért nálam kettes a derbi.

Címkék: német foci