Nem fogok meglepődni, ha netán pontot hullajt a Juventus

udi-juv.jpgAz olasz labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén a Juventus Udinébe látogat, és hát a torinói Zebrák számára nem is lehet kérdés az utazás célja, mint hogy begyűjteni a három bajnoki pontot, mivel az AS Roma a hétvégi sikerével már csak öt pontra van Pirlóéktól, és hát egy botlással ez a különbség meg is maradna.

Udinese - Juventus, hendikep Udinese +1 (AH) @ 1.85
Serie A, 2014-04-14 20:45

Eredmény: 0-2

Az AS Roma ismét nagy hadjáratba kezdett, Tottiék ugyanis a Napolitól elszenvedett vereség óta hétből hetet beraktak a közösbe, és öt pontra megközelítették a Juventust. Mondhatni hogy fej-fej mellett megy a két gigász, ám ha a Juve ma győzni tudna, visszaállna a megnyugtatónak nevezhető nyolc pont, ami ha azt nézzük, hogy Conte fiai május 9-én Rómában meccselnek, kiemelkedő fontosságú lehet. Igaz addig még sor kerül pár összetűzésre, de a római derbiig az udinei túra tűnik a legnehezebbnek, mivel a Sassuolo legyőzése csak nem okozhat gondot egy bajnokaspiránsnak, a Bologna és az Atalanta hazai pályán pedig nem lehet akadály.

Conte az Udinese ellen akár három változást is beiktathat a kezdőjébe, hiszen Llorente, Lichtsteiner és Paul Pogba is játszhat, de Barzagli és Simone Pepe továbbra sem bevethetők, mint ahogy Tevez még mindig combsérüléssel küzd, és hát a Lyon ellen lecserélt Vidal sem tuti hogy játékra alkalmas.


Az Udinese első blikkre leírhatónak tűnik, hiszen csak 14. a gárda, ám ha meglessük hogy mire képes Francesco Guidolin együttese amikor a Stadio Friuliban fogadja az ellenfeleit, akkor már nem is tűnik olyan simának ez a bajnoki megmérettetés. Di Natale és bajtársai ebben az idényben már elkapták itt a Parma, az AC Milan és az Internazionale együttesét is, de a Fiorentina sem úszta meg épp bőrrel, a lilákat kétszer is mattolták Pereyráék, egyszer bajnokin, egyszer pedig olasz kupameccsen.

Az udinei csapat általában jó játékerőt képvisel saját közönsége előtt, az előző évadban is mindössze egyszer kapituláltak, ám mivel a stadion a felújítások miatt mára már nem a régi, sokat vesztett a félelmetes légköréből, idénre már több betli is becsúszott. Viszont a formával most nincs gond, utolsó öt hazai meccsükből négyet nyertek, ezeken gólt sem kaptak, és csak az Atalanta tudott ponttal távozni.

Guidolin mester csak Emmanuel Agyemang-Badu játékára nem számíthat, ő az eltiltását tölti, így nagyon valószínű Andrea Lazzari pályára küldése, és Antonio Di Natale és Dusan Basta is visszatérhet már.

A hazaiak biztosan harapni fognak, és bízhatnak abban, hogy jobb kondiban vannak mint a torinói legények, akik csütörtökön egy fárasztó Európa Liga meccset követően lépnek ismét pályára a Serie A-ban. Ennek Asamoah, a Juventus játékosa is alátámasztott egyik nyilatkozatában: „Fizikailag nem vagyunk a legjobb állapotban. Három-négynaponta kell játszanunk, ami nem könnyű dolog.”

Vagyis köszi a tippet Kwadwo, én bizony ma nem nyeretlek benneteket. Bizakodom egy pontrablásban udinei részről, ám ha a Juve mégis odatesz, akkor is remélem hogy nem nagyon. Egy gól még nem a világ vége, a pénz meg visszajár.

 

Címkék: olasz foci