Enbéegy vasárnapi bajnoki tippek - 20130901

nb1.png

Vasárnap három bajnokit vívnak a magyar elsőosztályú labdarúgó pontvadászatban, Pécsett, Kaposváron és Székesfehérváron feszülnek egymásnak a csapatok. Pécsett a listavezető Debrecen, Kaposváron a Honvéd, míg Székesfehérváron az MTK tesz kísérletet pontgyűjtésre. Nézzük ez a feladat kinek sikerülhet, és hogy a Tippvadászat milyen tippeket ajánl a figyelmetekbe.

Pécs – Debrecen, 16:30

Nézzük a száraz tényeket. A Pécs idén négy pontot gyűjtött, egyet hazai pályán a Győr ellen, majd hármat a Hidegkúti stadionban. Ha azt vesszük, hogy a Pécs az első három bajnokiját bebukta, akkor nagyon jól belelendült itt az utolsó két kanyarban. Ezt egy Loki elleni pontszerzéssel fejelhetné meg.

A Loki a jelenlegi éllovas, a bajnokságot egy Kaposvár elleni parádéval (7-1) kezdte, de utána sem állt le, siker a Mezőkövesd és a Diósgyőr ellen, hogy aztán a nagy rohanásnak a Haladás vessen véget a Rohonci úton. Aztán az 5. körben ismét az Oláh Gáborban volt jelenése, kivégezve az FTC-t (4-1).

Mind a két csapat, minden egyes fordulóban rúgott gólt, viszont a Pécs 2000 óta nem tudta lenyomni a hajdúságiakat. Most itt a lehetőség, 13 év telt el azóta, ez a szám pedig azt érezteti, hogy a Loki ma megbotlik. Viszont erre nem mernék túl sokat kockáztatni, így maradok annál az opciónál, hogy mint eddig is, a csapatok eredményesek lesznek.

Kaposvári Rákóczi – Honvéd, 18:30

A Kaposvár magára vállalta a sereghajtó szerepét, Prukner tanár Úrnak lehet gondja bőven. A Rákóczinak mindössze egy pontja vagyon, az Újpest elleni, ahol kézben volt a három is, de Lázár Bence a 87. percben kivett kettőt a kaposváriak kezéből. Emellett van négy bukta, háromszor idegenben, egyszer pedig otthon nem sikerült a pontszerzés.

A Honvéd a tavalyi önmagát keresgéli, amit úgy tűnik lassacskán megtalál. Az első két kanyarban nem jött össze a pontszerzés, majd a Megyeri úton kiharcolt iksz, és az egy héttel későbbi Puskás elleni kötelező három pont kiráncigálta a csapatot a gödörből. Pakson ismét pont került a szatyorba.

A Kaposvár 2010 februárjában tudta két vállra fektetni a honvédeket, azóta a Hemingway pénzelte csapat ponttal, pontokkal távozik a Somogyból. Előfordul hogy a két gárda jó kis gól gazdag meccset vív egymással, de gyakori az is, hogy belealszanak a meccsbe, és gól nélküli, vagy egygólos meccsel fejezik be a 90 percet. Utóbbi kettőn meg volt az over, ma is ebben reménykedem.

Videoton – MTK, 20:30

A Videoton az idei bajnokság egyik fő esélyese, ennek eléréséhez a hazai meccseiket rendre be kell húzni. Idén ezzel még nem volt gond, de előbb-utóbb valakibe beletörik majd a bicska. Három meccs volt eddig idén a Sóstói stadionban, a Haladás (2-0), a Pécs (5-1) és a Paks (4-1) is simán elvérzett. Idegenben két másik bajnoki címre törő csapattól négy pontot hozott, ez sem rossz mérleg.

Az MTK jól kezdett, majd szépen bealudt. Bár ez nem csoda, hiszen az MTK-t ismételten szétkapták a nyáron, a fiataloknak pedig kell még egy kis idő, mire belerázódnak ebbe a kőkemény NB1-be. Az utolsó három vereséget kétszer a Hidegkútiban szenvedte el Garami legénysége, szerzett gól nélkül, de a köztes Fradinál tett 90 perces kirándulás is MTK gól nélkül zárult.

Sok jót ma sem jósolok a Garami fiúknak, szerintem a Vidi ha elkapja a fonalat, közé nyom minimum kettőt.

A tippek, melyeket a mai három ütközetre kigondoltam.

Kezdés

Esemény

Tipp

Odds

Eredmény

16:30 PMFC.png Pécsi MFC - Debrecen
dvsc.png mind2 csapat szerez gólt
1.73
2-1 ok icon.png

18:30

kaposvar.png Kaposvár - Honvéd Honvéd (2).png 2,5 gól felett 1.85 0-4 ok icon.png
20:30 videoton.png Videoton - MTK Budapest
mtk.png Videoton -1,5 2.05
2-0 ok icon.png
bet365.jpg 6.56
Címkék: magyar foci