Fulham - Chelsea

Bejegyzés alcíme...

premier-league167100.jpgMa három nagycsapat mutatja meg magát a Premier League-ben, a Manchester United, a Manchester City és a Chelsea is pályára lép, közülük csak a Manchester City játszik hazai közönség előtt, a másik kettő gigász idegenben vizitál. Lessük meg mire lehet képes a Chelsea a Fulham otthonában.

fulham.png Fulham - Chelsea chelsea.png
Premier League, 2013.04.17. 21:00
Tipp: mindkét csapat gólt szerez (1.72)
Eredmény: 0-3

Kezdeném a tegnapi meccsel, amely a Chelseanek igen fontos volt a bajnoki dobogó alsó fokának megszerzése érdekében. Az Arsenal hazai környezetben fogadta az Evertont, ahol a felek nem nagyon bírtak egymással, a bajnoki 0-0-ra végződött. Ennek az eredménynek a Chelseanél nagyon is örülhettek, hiszen ha ma begyűjtenék a győzelemért járó három pontot a Craven Cottage-n, beelőznék a városi rivális Ágyúsokat, és mivel Benítez fiai még egy mérkőzéssel így is el vannak maradva, egyforma meccsszám esetén akár már négy pontra is nőhet majd a különbség a két csapat között. A dobogó alsó foka nem csak a bronzérem megszerzéséért fontos, hanem hogy az ezen helyen végző csapat automatikus indulást kap a jövő évi Bajnokok Ligájában és nem kell a selejtezőkben vesződnie. A bronzérem megszerzése arra jó, már ha nem mondok vele nagy blődliséget, hogy a TV-jogdíjak elosztásánál ki mekkora falatot vághat ki a tortából.

Mi ösztönözhet a Chelseat a győzelemre, ha nem ez, mármint a BL indulás automatikus helye?

Viszont a Chelsea utóbbi hetekben mutatott idegenbeli teljesítménye nem sugallja, hogy ez a meccs annyira tuti lenne számukra - utolsó három bajnokin (Southampton, Manchester City, Newcastle United) elhasaltak -, főleg ha még hozzávesszük azt a tényt, hogy a Craven Cottage nem tartozik a kedvenc helyszínei közé Lampardéknak, hiszen az utóbbi öt évben lejátszott meccseken csak két alkalommal tudtak nyerni, háromszor be kellett érniük az egy ponttal.

A Fulham élvezi a hazai pálya előnyét, pozitív mérleggel (7-3-5) bírnak otthon, az öt vereségből háromszor "nagycsapat" oktatta őket. Gólt majd minden meccsükön rúgnak Berbatovék, két alkalommal maradtak csak eredménytelenek, mint ahogy a Chelsea is többnyire eredményes idegenben, és hasonlóan a Fulhamhez, ők is csak kétszer nem tudták megzörgetni az ellenfél hálóját. 

Hiányzók itt is, ott is akadnak, Jol mester a már eddig is hiányos középályájáról (Sidwell - eltiltás, Dejagah - sérülés) újabb kulcsemberét veszítette el, Damien Duff nagyon úgy néz ki hogy kidőlt a sorból, ágyék sérüléssel bajlódik.

Benítez a védelemből Cole-t és Cahillt hanyagolja, középről pedig Romeu nem harcra kész.

A tippen sokat agyaltam, mi lenne a megfelelő erre a meccsre, több verzió is előkerült. Az első gondolat az volt, hogy a Chelsea végre feltámad hamvaiból és végre ismét nyerő lesz idegenben, de megfordult a fejemben az is, hogy szoros meccsen akár egy ázsiai hendivel megtámogatva a Fulham is jó lehet, ám a vége mégis az lett, ami talán a legkézenfekvőbb és megvalósítható, rizikótól mentes, az a mindkét csapat gólt szerez opció, így végül ezen nyomon haladva meg is maradtam a tippnél, ezzel szállok harcba ma este.