Borussia Dortmund - Malaga

Bejegyzés alcíme...

Champions-League1.jpgKedden és szerdán kiderül, melyik négy csapat képviselteti magát a Bajnokok Ligája idei kiírásának legjobb négy csapata között. Ma a Galatasaray - Real Madrid és a Borussia Dortmund - Malaga összecsapásokból érkezik meg két együttes a négybe, első blikkre a Real Madrid és a Dortmund tűnik befutónak, de azért ne becsüljük le az ellenfeleiket sem. Dortmundban várható az izmosabb meccs, erre próbálunk meg tippet adni.

dortmund.png Borussia Dortmund - Malaga malaga.png
Bajnokok Ligája, 2013.04.09. 20:45
Tipp: Borussia Dortmund -1,5 (2.02)
Eredmény: 3-2

Az egy héttel ezelőtti odavágón Malagán a felek 0-0-t játszottak egymással, pedig sokan az ismerőseim közül már akkor úgy számoltak, hogy a dortmundi visszavágót Götzéék előnnyel fogják várni. Hát nem lett igazuk, ahogy nekem sem. Na majd most, hiszen nálam még mindig a Borussia a párharc favoritja, és az első meccsen is inkább a németek domináltak, csak hát a gól akkor és ott nem jött össze nekik. A Dortmund Spanyolországban kicsit foghíjas csapattal állt ki, ugyanis Hummels és Blaszczykowski sem tartott a társasággal, viszont ma este mind a két alapember pályára lép.

dortmund-malaga.JPG

A formájukra pillantva egyértelműen lerí, hogy a BVB van jobb passzban, hiszen Lewandowskiék négy meccse veretlenek, míg a Malaga utolsó négy tétmeccséből csak egyet tudott sikerrel megvívni. Iscoék amúgy sem az idegenbeli parádés szereplésükről híresek az utóbbi időben, nem gondolnám hogy pont most fordulna velük nagyot a világ.

A Dortmund ebben a BL idényben saját közönsége előtt még nem veszített pontot, amire ma este is nagy szüksége volna, hiszen bármilyen döntetlen már a Malaga továbbjutását eredményezné.

Egy gólt a mai fociban pedig bárki képes találni, elég ha csak megnézzük a hétvégi Inter - Atalanta meccset, ahol az igen szimpatikus Andrea Gervasoni spori hozott össze egy kamutizit és ezáltal egy vendéggólt az Atalantának. Szóval a Dortmundnak itt ma lépnie kell, és ahogy a Sahtart elintézte az előző kanyarban, valami hasonlót produkciót várok ma is Klopp együttesétől. A Dortmund amint megszerzi a vezetést, a Malagát kiugrasztja a bokorból és a kontrákkal így keresztbe veri a spanyolokat. Nálunk gólokkal nyernek Reusék.