Internazionale - Atalanta

Bejegyzés alcíme...

logoSerieA.pngEzen a héten mindenki a Bajnokok Ligája negyeddöntőire figyelt, viszont az olasz fociért rajongók is kaptak egy kis csomagot. Hét közepén ugyanis az Internazionale a 29. fordulóból elhalasztott Sampdoria elleni meccsét pótolta be, és Genovában ismét életjelet adott magáról, hiszen a jó formában lévő Sampdoriát győzte le 2-0-ra. Most ismét egy győzelem lenne az üdvözítő a jövő évi európai kupaszereplés eléréséhez.

inter.png Internazionale - Atalanta atalanta.png
Serie A, 2013.04.07. 20:45
Tipp: Internazionale (1.83)
Eredmény: 3-4

Palacióék ezzel a sikerrel akár még a Bajnokok Ligája helyet is célba vehetik, nyolc körrel a vége előtt ez nem is tűnik lehetetlen küldetésnek.

Az Atalanta a 16. helyen szerénykedik, a 18., kieső helyen álló Sienától nyolc pont távolságra vannak, azaz borítékolhatónak tűnik a jövő évi Serie A-s tagság. Idegenben nem túl acélosak, leginkább a mögöttük tanyázó csapatok ellen van nyerési sanszuk. Az Inter pedig nem ez a kategória.

Az Internazionale sem mutat valami nyerő formát, főleg nem Milánóban, ahol az utolsó két bajnokiját is bebukta. A Juventustól még belefér egy botlás, de azért egy Bolognát illett volna két vállra fektetni. A Bologna elleni bukta előtt 11 meccsen keresztül maradt veretlen Stramaccioni együttese, ezért is volt olyan fura, hogy Gilardinoék simán elvitték a Meazzából a három pontot.

Zanettiéknak még van miért hajtaniuk, míg az Atalanta már csak úgymond a langyosban lavírozik. Így nálam nem is kérdés ki a mai bajnoki favoritja.  A milánóiaknál különösen Palaciora lesz érdemes figyelni, aki az előző három tétmeccsén rendre betalált.