Malaga - Borussia Dortmund

Bejegyzés alcíme...

champions-league-trophy.jpgA Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a legjobb nyolc csapat között találkozik a Malaga és a Borussia Dortmund. A spanyol és a német együttes is remekül letudta a hétvégi főpróbáját, előbbi a Rayo Vallecano otthonában nyert 3-1-re, míg a Borussia Dortmund Stuttgartból hozta el a három pontot, ámbár lehet hogy az a győzelem még sokba kerülhet. Hogy miért is? Tovább után pár szót arról is ejtek.

malaga.png

Malaga - Borussia Dortmund
dortmund.png
Bajnokok Ligája, 2013.04.03. 20:45
Tipp: Borussia Dortmund (2.20)
Eredmény: 0-0

reus.pngA Dortmund ugyanis nem úszta meg olcsón a Hajnal Tomiék elleni sikert, hiszen Schmelzer (orrtörés-maszk), Bender és Grosskreutz is megsérült, bár mind a három játékosnál sanszos, hogy pályára léphetnek Malagán. Blaszczykowski sem teljesen százas, értve itt a fizikai állapotát, de nála tutira veszem a kezdőbe kerülést. Hummels után még egy ilyen fontos láncszem nem eshet ki.A Dortmund még mindig veretlen a BL-ben, a sárga-feketék által forszírozott gyors, kombinatív futballra eddig nem sokaknak volt orvossága, miért pont a Malagának lenne?

Isco.pngAmúgy a Malaga egészen a nyolcaddöntőig szintén veretlen volt, de aztán a Porto véget vetett ennek a szép mutatónak. Manuel Pellegrini csapata is tele van rutinos játékosokkal, elég csak megemlíteni a két korábbi Bayern Münchenben pallérozódó Demichelist és Santa Cruzt, a Lyonnal sok BL csatát megélt Toulalant, az egykori denevérembert, Joaquint, vagy magát a nyulat, a kis argentín Saviolát. Melléjük csapódik még a tehetséges Isco is, szóval azért lesz kikre figyelnie a németeknek, bár még így sem tartom valószínűnek, hogy képes ez a gárda megállítani a Götze, Reus, Lewandowski hengert.

A Malagát amúgy az utóbbi időkben elhagyta a jó formája, bár a Rayo elleni győzelem lehet hogy újra ihletet ad a játékosoknak, hiszen előtte négy bajnoki is nyeretlenül végződött. A hazai pályán elért eredményei pedig igazán siralmasak, utolsó hat meccséből csak egyet tudott megnyerni a Boquerones.

Szóval egy hazai pályán mostanság siralmasan teljesítő andalúz csapat várja a BL-ben eddig idegenben veretlen német riválisát, amely a bajnokságban is igen szépen osztja az észt, jelen pillanatban 7–5–2 a BVB ezen mutatója.

Szerény tippem: 2-1-re nyer a Borussia Dortmund.