Viva Espana!

trófea.jpgElérkeztünk a vb 2. napjához és máris egy nagy rangadót rendeznek ott a távoli Brazíliában. Még pedig a 4 évvel ezelőtti seregszemle zárómeccsének visszavágóját. Az elmúlt időszakban sok minden megtörtént, játékosok jöttek, játékosok mentek, az akkor még fiatal, tini játékosok mára kész játékosokká váltak, az akkor top életkorban levők mára kissé megöregedtek, gyorsaságuk megkopott, technikai tudásuk viszont nem lett kevesebb és a korral meg a lejátszott meccsekkel a rutin továbbnövekedett bennük. Mondhatjuk, hogy a rutin és az évek. Ezek voltak azok a tényezők amik megváltoztak (emellett persze még sok minden, de nem sorolok fel őket), ezeket javukra használva próbálnak a lehető legtöbbet kihozni magukból a B csoport első meccsén, hiszen ma ők is elkezdek a vetélkedést.

Spanyolország - Hollandia
B csoport, 2014.06.13. 21:00

Először a meccset vezető emberkével kezdeném, ő nem más lesz mint az olasz Nicola Rizzoli. Európai bíró lévén talán jobban kézben tudja tartani a játékosokat, bár ez talán nem az a meccs lesz ahol az indulatok fognak elsősorban dominálni. Rutinos bíróról van szó, reméljük nem akarja, hogy a meccs után róla többet beszéljük, mint a szép cselekről, gólokról.

espana.jpgMint mondtam, ez lesz a B csoport első meccse, ahol helyet kapott a címvédő, a legyőzöttje, Chile és az auszik. A spanyolokról az is tudja aki nem szereti a focit, hogy 2008 óta mindent megnyertek, leszámítva a tavalyi Konföderációs Kupát. Akkor a döntőben szenvedtek egy sima vereséget a braziloktól. Azóta lejátszott meccseiken hozták a kötelezőt, egy dél-afrikai zakó piszkít bele az eredménysorukba. A selejtező csoportot veretlenül zárták ezzel kijutva a vb-re. A spanyol keretet, azon belül is a középpálya nagyon ütősre sikerült össze válogatnia Vicente del Bosque szövetségi kapitánynak. A ketrec előtt a csapatkapitány Iker Casillas fog ténykedni. Előtte az Azpilicueta-Ramos-Pique-J. Alba négyes tehet róla, hogy labda ne sűrűn találja el a kaput. A középpályán már bőség zavar okoz kisebb gondot számomra, de szerencsére nem én vagyok a szövi kapi. Ahol ilyen játékosok mint Iniesta, X. Alonso, Xavi, Busquets, Silva, Mata, Cazorla, Fabregas állnak rendelkezésre az azért nem egy irigylésre méltó helyzet, hiszen egyszerre nem lehet a pályán mindegyik spíler. Bár már láttunk tőlük olyat, hogy a "csatár" helyén a kis hamis 9-est szerepeltették, így kiküszöbölve azt hogy egyel több kp. üljön a padon. Elől a befejező játékosok sem rosszak, ha Diego Costa lába bírja akkor nagy hasznára lehet a "vörös fúriának", mellette ott van még a "Kölyök" Torres és D. Villa is. Kérdés az, hogy az öreg bajszos szakvezető hogyan képzeli el a játékot. A válogatottban sok Barca játékos szerepel, ezért adott volt, hogy a jól bevált tiki-takát átvegyék és ők is a csúcsra járassák, de láttuk, hogy a klub futballban megtalálták rá az ellen játékot. A spanyolok mellett szól, hogy a 2008-as EB-n még nem ezzel a taktikával értek fel a csúcsra, így képes lehet ez a keret arra, hogy váltson (Hallod, Imre?) és szép focival előrukkolva újat mutatva szép focit játszó csapattá váljon. Bevallom, hogy a spanyoloknak szurkolok, de ez a labda polírozás számomra nem élvezetes, így bízom benne, hogy kitalálnak valami újat és azt sokáig nézhetjük ezen a vb-n.

fapacsker.jpgAz ellenfél a jól ismert fapapucsosok lesznek. Csoportjukat veretlenül, nagyon simán húzták be, erről számunkra is vannak felejthetetlen élményeink. Ennek következményeként ők sem pótselejteztek, hanem nyugodtan várhatták a sorsolást, ahol megkapták az esélyt arra, hogy némiképp elkezdjék a döntőbeli vereség vissza törlesztését. Van Gaal kerete bővelkedik fiatal tehetségekben, a legutóbbi vb óta némileg kicserélődtek a játékosok, némely rutinosabb róka maradt gondolok itt éppen Kuyt-re, Robben-re. Ezek ellenére kicsit számomra olyan fekete bárány feelingje van ennek a csapatnak, egy jó szerepléssel felhívhatják magukra a figyelmet, de ha ez nem jön össze, akkor sincs világvége, mert én úgy gondolom, hogy ez a fiatal-idősebb játékosok összessége arra jó lehet, hogy a csoportból továbbjusson, de én nagy eredményt nem várok tőlük. A csapatot kicsit orr nehéznek vélem, elől ott van van Persie, az említett Kuyt, Robben, Sneijder, Huntelaar. Középpályán ott lesz a kis karate kölyök de Jong, Clasie viszont a romai Strootman viszont sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni ezt a vb-t. A védelmet erősíti a jó nevű Martins Indi, a Vlaar, a Janmaat és de Vrij is, az utolsó felkészülési meccsen ez a négyes óvta az akkor a kapuban álló Cillessen kapuját. A vb-n viszont Tim Krul fogja óvni az "Oranje" hálóját a góltól. 

A felek első meccse lesz ez a vb-n, fontos a jó kezdés mindenkinek, mert az megadhatja a kezdő löketett a továbbiakra, viszont az is fontos, hogy aki vereséggel kezd, az utána nem hibázhat, mert az a továbbjutásába
kerülhet. A spanyolok rendesen össze vannak szokva, náluk ezzel nem lesz gond, talán a hollandusok sem emiatt fognak kikapni, de én azt gondolom, hogy egy szűk, egy gólos győzelemmel a címvédő begyűjtő ezt a 3 pontot, és ezáltal a csoportgyőzelem is egy karnyújtásira lesz már csak. 

Tipp: Spanyolország
Odds: 1.80
Iroda: bet365

Eredmény: 1-5

letöltés.jpg