Francehandball2017 - 3. nap

c2ch6snuaaidllx_jpg_large.jpgAmióta elkezdődött a 2017-es franciaországi férfi kézilabda vb, nem írtam róla itt a blogon, csak a személyes face profilomon. Eddig nem ment rosszul, 5/4-es siker koronázza a gondolataimat. Ma hét meccset rendeznek, egy-egy gondolat erejéig ma is próbálkozom.

FEHÉROROSZORSZÁG - CHILE 28-32, 14:00

Siarhei Rutenka nélkül más lesz ez a belorusz csapat az biztos, a balátlövő poszt egy kicsit lyukasnak tűnik majd, de ettől függetlenítve nem olyan rossz ez a társaság, okoz majd egy-két meglepit. Chile néha be tud melegedni, de mivel nincs padjuk, ideig-óráig bírják csak tartani magukat. De ez az első meccs. Európai sikerre kell számítani, így első meccsen inkább egy vendég plusszal próbálkoznék. Aztán lehet nagy mellélövés lesz belőle.

Tipp: Chile +8,5

 

KATAR - EGYIPTOM 20-22, 14:00

Nagy a tanácstalanságom. Ez a katari csapat már nem a legutóbbi ezüstös keret, nagyon sok a fiatal tehetség, ettől függetlenül a csoportból tovaléphetnek, és ami a tuti, hogy a dánokat nem verik, sőt a svédek ellen sem látnék győzelmi esélyt, de Egyiptom verhetőnek tűnik. Vagy nem? Jól összerakott banda ez az egyiptomi, melynek fő erőssége inkább a védekezés. Ha jól összeáll a faluk, akkor talán egy pluszos hendivel vennék részt a mai buliban.

Tipp: Katar Egyiptom  +4,5
Balfék módon bennhagytam a Katar sikert, miközben irományom utolsó sorából is kiderül, hogy Egyiptom plusszos hendivel támadok, elnézést.

 

JAPÁN - FRANCIAORSZÁG 19-31, 17:45

Karabaticék az első meccsükön, a nyitányon 15-öt vertek a brazilokra, úgy ahogy azt illik egy házigazdának. Most azt a Japánt kellene bucira verni, akiket csütörtökön az oroszok oktattak egy tizessel. Ennyit csak odabiggyesztenek Abalóék is, nem? De. Adjunk a melónak!

Tipp: Franciaország -11,5

 

NÉMETORSZÁG - MAGYARORSZÁG 27-23, 17:45

A Bundesliga alap minden bizonnyal a németeknek kedvez, ám én abban bízom, hogy Lékaiék szoros meccset vívnak a németekkel, de győzelmi esélyt nem nagyon érzek ebben a meccsben. Ez, meg a horvátok elleni meccs elengedhetős, a többieket viszont ütni kell majd.

Tipp: Németország

 

SVÉDORSZÁG - BAHREIN 33-16, 17:45

Egy fiatal sikerre éhes svéd csapat vág neki ennek a tornának, amely a vb előtt szépen bemelegítette a Volvokat. Bahrein néha odapiszkál egy-egy nagykutyának (pl. olimpiai Bahrein-Dánia meccs), amely megmorogja rendesen érte, és többnyire csak vaklárma Bahrein ijesztgetése, mert ha szoros csatára is készteti a nagyot, végül mégiscsak elhasal. Mint ma is. Ekbergék villognak és közéverik a megálmodottat.

Tipp: Svédország -5,5

 

DÁNIA - ARGENTÍNA, 20:45

Szerintem az elején mindegyik nagyágyú odateszi magát, és Hansenéktől sem várok egyebet. De Argentína azért nem egy Bahrein. Volt már hogy szoros csatában maradtak csak alul Carouék, de volt hogy nagyon elszaladtak a dánok. De azért a skandináv csapatok ellen megyeget Simonetéknak, bízom benne, hogy ma is tartják majd a lépést a gyors, kreatív játékukkal.

Tipp: Argentína +7,5

 

HORVÁTORSZÁG - SZAÚD-ARÁBIA, 20:45

Erről csak annyit, hogy felkészülésin a szlovének 13-mal pakolták meg a szaúdi motyót, ezt a horvátoknak is illik tudnia. A nap legnagyobb arányú sikerét várom ezen a találkozón. Szaúd szerintem a leggyengébb banda a mezőnyben.

Tipp: Horvátország -11,5

Címkék: kézilabda