Premier League: Chelsea - West Ham United

chelsea-whu.jpgHétfőre maradt a Chelsea - West Ham United derbi a Premier League 2016/17-es idényének első fordulós bulijából. Amennyiben a mai napon az egyik fél három vagy több gólos különbséget ver közé, átveheti a vezetést a tabellán Jose Mourinho Manchester Unitedjétől. Mondjuk ez nehezen elképzelhető, de ha igen, akkor....

CHELSEA - WEST HAM UNITED

A Chelsea új edzővel, Antonio Contéval vág neki az idénynek, és már az első bajnokiján nehézségekkel kell indítania, ugyanis a védelemben nem sok hadra fogható spílere van, nem tudom, ide nem kellett-e volna vásárolni egy-két komolyabb nevet (játéktudással párosulót), mert a keret védelmében inkább a suhancok vannak többségben. Egyedül a belgáktól jövő chilei Cuevast említeném meg, aki azért a St. Truidenben lenyomott pár derbit, meglátjuk ez a PL-ben mire lesz elég. Zouma sérült, úgyhogy a jól megszokott kvartett (Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic) próbálja majd megállítani a WHU rohamokat, az a védelem, amely már tavaly sem állt a helyzet magaslatán, és ennek a csapat hazai rajongói oldala, a Lion Rampant is hangot adott.

conte.jpg

A középpályán nem sok változás van, bár Kanté nagy fogás lehet, hiszen a legutóbbi idényben a francia fiú igen jól dolgozott a Leicesternél, és az Eb-n is meghatározó tagja volt a francia válogatottnak. Nem sok ideje lesz aktimatizálódni, kemény előfalat kell hogy adjon Cahilléknek. Nagyon kíváncsian várom, hogy Conte mit tud majd kihozni ebből az amúgy elég pengés középpályából, ahol olyan nevek állnak az olasz tréner rendelkezésére, akik tavaly nem sok jóval szórakoztatták a Stamford Brigdere kilátogatókat, mint Fabregas, Hazard, Matic, Oscar, Willian, Pedro, Cuadrado. 

Elől nincs változás, vagyis de, mert jött a Marseille-től a belga Batshuayi, így vele trióra (Costa, Remy) nőtt a számba vehető csatárok száma, amelyből szerintem többnyire a spanyolnak kell majd szállítania a gólokat.

A WHU tavaly az év végére kicsit megrogyott, de így is parádésnak nevezném a 7. helyüket. Bilic idén még többre is képes lehet a csapatával, hiszen az eddig sem rossz londoni keret még tovább erősödött. Beesett a klubkapun a Gladbachtól Nordtveit, Feguli a Valenciától, jött a török Töre a Besiktastól, valamint az idei drágaság, Andre Ayew a Swanseatól. Az Eb-n egyik legjobb francia, Payet is maradt a WHU-nál, úgyhogy az újakkal együtt lesz aki az őrületbe kergesse Terryéket.

ayew.jpg

A Chelsea idei célja az lehet, hogy javítson a tavalyi gyatra játékán, és hogy elől übereljék a védelem megingásait, vagyis elől többet kell ütni, mint amit hátul kapnak. Ha ez összejön Conténak az első idényben, már megérte. Bilicék tavalyi eredményét nagyon erőn felülinek ítélték, és ez hogy mégegyszer nem jöhet össze, én azonban drukkolok a Kalapácsosoknak, és bízom benne, hogy az nem egy egyszeri alkalom volt.

Tavaly a Stamfordon 2-2-vel zártak, a WHU otthon pedig elnyomta a bélyeget (2-1). Hazardéknak volna miért visszavágni. Gólokat várok, de nagyon, és sokat!

Tippem: mindkét csapat szerez gólt @ 1.75
EREDMÉNY: 2-1