EURO2016: Németország - Franciaország

A 2016-os labdarúgó Európa bajnokság második elődöntőjéhez érkeztünk, ahol két igencsak magabiztos együttes találkozik, a regnáló világbajnok Németország a házigazda franciákkal mérkőzik, hogy aztán valamelyikük a döntőben az Eb-k egyik nagy harcosával, Portugáliával meccseljen.

NÉMETORSZÁG - FRANCIAORSZÁG

Sok jóságot nem fogok írni, mindössze annyit, amit már mindenki tud, hogy ki-kivel, meg hányszor, meg miegymás, meg hogy mire is cseszem el a pénzem. Lássuk is...

A németek a csoportjukat veretlenül zárták, két győzelmet (Ukrajna, Észak-Írország) és egy döntetlent (Lengyelország) hoztak össze, hogy aztán Szlovákián, majd nagy nehézkesen Olaszországon keresztül eljussanak a legjobb négy közé.

A franciák szintén hét ponttal zárták a csoportjukat, és ahogy a németek a lengyelekkel, úgy ők is a csoport 2. legjobbjának vélt Svájccal osztoztak a pontokon. A kieséses szakaszban előbb letudták az íreket, majd simán verték a "Hu" bandát. 

A németek eddig hét gólt termeltek, és csak egyet kaptak, azt az olaszok elleni negyeddöntőben, igaz azt is csak büntetőből, vagyis jól áll a lábán a német védelem, hiszen akcióból még nem vették be Neuer kapuját. Ez a védelem ma lehet kicsit ingatagabb lesz, hiszen Hummels biztosan nem játszhat, bár Hummels az első csoportmeccsen sem játszott, őt most az első meccsen is pótkerék, Mustafi helyettesíti (gólt is szerzett az ukránok ellen).

Nem csak a védelem lesz foghíjas, mert a védelem előtti szűrőben Khedira sem tetszeleghet, az ő pótlására Löw a jó öreg Schweinsteigert veti be, kíváncsian várom majd, hogyan fékezi le a gyors francia középpálya rohamait. Elölről Gomez dőlt ki, így valószínű, hogy megint Müllerre hárul a védők közötti csata, ez szerintem nem nagyon fekszik neki.

A franciák is szépen termeltek, igaz ebbe hatékonyan belejátszik az Izlandnak rúgott ötös, így ezzel 11-nél járnak Payet-ék, ám Lloris kapust már négyszer mattolták, bár ebből a románok és az írek elleni büntetőből született.

Ahogy már a németek olaszok elleni meccsén is éreztem, úgy az erre a derbire is igaz, hogy nálam előrehozott döntőnek illik be eme két nemzet párharca. Bármelyik is megy szembe majd Portugáliával, bizony megérdemli hogy döntőt játszhasson, ami persze a franciáknak még jobban ízlene, hiszen házigazdái ennek a tornának.

Nagy egymásnak ereszkedést nem hiszem hogy elvárhatunk a felektől, bár mindegyik fél szeret támadni, azonban nagyobb lesz itt a taktikai csata, így alapból egy over 1,5 (1,40) gólnál nem mernék mélyebbre nyúlni. Az elődöntőkre a sárga kártyákat eltörölték, így akár parázs párharcok is összejöhetnek, egy-egy odacsúszásnál nem kell óvatoskodni, nem kell attól félni, hogy befigyel egy sárga és a pali lemarad a döntőről. A mérkőzést az olasz Rizzoli vezeti, akinek ez lesz a negyedik meccse az EB-n (plusz volt egy neki amelyen negyedik játékvezetőként ténykedett), és aki ezen három meccsből a portugál-osztrák, valamint a francia-ír mérkőzéseken rendesen osztotta a lapokat, előbbin hat sárga, utóbbin pedig öt sárga és egy azonnali piros jött elő a zsebből. Vagyis befigyelhet akár itt is valami óvatos, ez lenne az over 3,5 sárga lap (1,30), bár én megkockáztatnám a 4,5 fölét (1,70) is. Ezek a szorzók a Tippmixpro irodától származnak.

Tippjeim:

  • 1,5 gól felett @ 1,40
  • 4,5 sárga lap felett @ 1,70