BL: Ajax - Rapid Wien

super-ajax.jpgEgy holland és egy osztrák csapat párharcából nálam mindig a holland élvez előnyt, hiszen az Eredivisie szerintem egy fokkal előrébb jár, mint a sógoros Bundesliga. Főleg ha olyan csapatról van szó, mint az Ajax, amely a sorozat ezen fázisában azért ritkán szokott megégni.

 

Ajax - Rapid Wien, 20:15

Bécsben az odavágón 2-2-t játszottak de Boer fiai, amely a visszavágót illetően bőven jó lehet a következő körbe lépéshez. Az Ajax tavaly is csoportkörözött, ahol a PSG és a Barca túl nagy falat volt, de harmadikként csak továbbment az EL-be, ahol egy körre még hajlandó volt, a nyolcaddöntőben a későbbi döntős Dnipro ütötte ki.

Az Ajax tavalyhoz képest erősödni látszik, jött Sanogo kölcsön az Arsenaltól, megvették a tavaly 11 gólos Gudelj-t az AZ-től, vagyis nem szabad hogy kérdés legyen a Wien legyőzése, amely nagyjából a tavalyihoz hasonló játékerőt képvisel. Bár az Ajaxnak a kevés gólos dönci is elég, azért így idénykezdetkor még elvárható, hogy az Ajax nem tartalékol és üti a riválisát hazai közönsége előtt. A Rapidnak Amszterdamban max. egy sovány vereséggel kell hogy beérje, az iksz vagy a vendég siker szerintem nem reális most.

Tipp: Ajax
Odds: 1.75
Iroda: Tippmixpro

Eredmény: 2-3