WTA Roland Garros: Serena Williams - Sara Errani

errani.jpgA Roland Garros női ágán kedden Ana Ivanovic és Lucie Safarova foglalt el a helyét a négy között. A két hölgy egymással csatázik a döntőért, viszont a másik ágon még kiadó a két hely. Aki szeretne idecsücsülni, az a Serena Williams és Sara Errani párosból, valamint a Bacsinszky Tímea és Alison Van Uytvanck duóból érkezik. Mi az előbbi találkára ötletelünk.

Serena Williams - Sara Errani, kb.: 14:00

 

Kezdeném azzal, hogy Serena már nem mai csirke, szeptember 26-án befigyel nála a 34, szóval az ilyen hosszú tornák már nem biztos hogy olyan jól esnek neki. Persze a "verhetetlen"-t nehéz elverni, nem is ezen kattogtunk mi sem, hanem hogy nyerőt próbáljunk kicsikarni Sara Erraniból.

Williams könnyed sikerrel (Hlavackova 2-0) kezdte a tornát, de aztán megizzadt a teste a következő kanyarokban. Friedsam ellen elvesztette az első szettet, de aztán korrigált, 5-7, 6-3, 6-3 a vége. Azarenka ellen is hasonló kezdés, bukja az elsőt, de ismét feléled és 2-1-es édes siker a tarsolyban. Majd jön a honfitárs, Stephens, és a forgatókönyv adott, bár ott az első elég csúnyácska volt, 6-1-re bukni egy szettet a világelsőnek, nem szép dolog. Aztán 3 labdára is volt, hogy búcsút intsen Párizsnak, de valahogy csak összekapta magát és most az elődöntőért ütögethet Erranival.

Serena a játékok számát tekintve egyre lejjebb adta, mármint a közétett game-ket illetően, persze ez érthető, hiszen a torna vége felé elvileg egyre nehezebbek az ellenfelek. Friedsamnál -4, Azarenka ellen -3, Stephens ellen pedig 0-ra jött ki a game különbség. Az idő előrehaladtával egyre több időt töltött a pályán, és ha folytatódik a sorminta, akkor Errani ellen is simán befigyelhet egy három szettes parti.

Errani pont fordítva kezdte a tornát, hiszen az elején még nehezebben jöttek a győzelmek, ám az utolsó két meccsét elég simán abszolválta. Pedig Petkovic és Georges sem a könnyebb fajtából való, de ennek ellenére Petkovicot 01:22 alatt két 6-3-as szettben ütötte le a pályáról, hogy aztán a nyolc közé kerülésért a német lányt mindössze 72 perccel 6-2, 6-2-vel üsse agyon.

Szóval Errani jó passzban van, és nem is töltött annyi időt a pályán mint Serena, és nem mellékesen ő egy hatossal fiatalabb, mint amerikai vetélytársa. Errani nagy kedvence a salak, bár Williams sem veti meg ezt a borítást, mégiscsak bekebelezett már innen is egyéni trófeát, igaz Párizsból még "csak" kettőt rántott be a gyűjteményébe. 

Végezetül hogy a sok duma után a lényeg is előkerüljön a szatyorból, Errani kisasszonyt most tartom olyan pengének, hogy megszorítsa Serenát, amit úgy képzelek el, hogy hendivel megtámogatom az olasz hölgyet. Williams már fárad, neki csak a győzelem a lényeg (bár neki az lenne a jó, ha minél előbb végezne), nem számít hogy 6-1-re is agyon tudják verni egy szettben, a lényeg a siker. A bet365 csak +6,5-es hendit ad, ennek meg kell élnie. Bátraké a szerencse!

serena.jpg errani2.jpg

Serena Williams - Sara Errani
Tipp: Sara Errani +6,5 game @ 1.72 (bet365)

Eredmény: 6-1, 6-3