WTA RG: Samantha Stosur - Amandine Hesse

hesse2.jpgA Roland Garros második fordulójának ugranak neki a még versenyben lévők, az egyik mai kiszemeltem egy ausztrál-francia női csata lesz, ahol a nagy rutinnal megáldott Stosur a hazaiak friss hajtásával, Hesse-vel méri össze az erejét. Egyoldalúnak tűnik a buli.

Samantha Stosur - Amandine Hesse, kb.: 11:00

Stosur az első kanyarban az amerikai hölgyet, Brengle kisasszonyt verte igen simán 6-1, 6-3-ra, ami nem sok jót ígér a fiatal franciának. Stosur az RG előtt a strasbourgi tornát vitte haza, ahol igen magabiztosan mozgott a salakos borításon. Puig 9, Tomljanovic 1, Stephens 6, Mladenovic a döntőben 4 gamet kapott az ausztrál tornagyőztestől. Kicsit erőltetett menetnek tűnik, meglátjuk mi marad Hesse ellen, a sikert nem vitatom, viszont mennyit várhatunk közé.

Amandine Hesse tavaly az első körben pottyant (Meusburger ellen), és első blikkre kb. most idén is ez várt rá, hiszen Gajdosova simán benne van a Top 100-ban, miközben a francia lány csak a 272. a WTA ranglistán. Ám ami papíron jósolva vagyon, az nem mindig állja meg a helyét az életben. Hesse ugyanis az első 6-2-es szett elvesztése után megrázta magát, és 6-3, 6-2-vel hozott két szettet, és ezzel megszerezte első RG győzelmét. Nagy tett volt ez.

És hogy Hesse megállja-e a helyét a 2011-es US Open győztes Stosurral szemben? Nagy kérdés, én mindenesetre hiszek a csodákban, és hiszem azt, hogy a fiatal francia hölgy ma apait-anyait belead, főleg hogy a Suzanne Lenglen pályán játszhat. Stosur most nagy szériát görget maga előtt, ami biztos nem ma szakad meg, de azért a strasbourgi torna biztosan vett ki belőle, és nem fog gyilkos tempót diktálni, a lényeg számára a győzelem. Ebbe beleférhet egy 6-3, 6-3 is, ami nekünk jó lehet, hiszen én igen izmos hendivel indítom harcba Hesse-t, és a tippemet.

WTA - Roland Garros

stosur.jpg hesse.PNG

 

Samantha Stosur - Amandine Hesse, kb.: 11:00

Tipp: Amandine Hesse +6,5 game @ 1.90

Eredmény: 6-0, 6-1