Jupiler League: Gent - St. Liege

gent-liege.pngAz utolsó előtti fordulót rendezik a belga Jupiler League playoff bajnoki csoportjában, ahol a jelenleg listavezető Gent, a csoportban 4. helyen álló Standard Liege együttesével birkózik, és ha nyerni tudnak a hazaiak, akkor bizony Brüsszelben sírni fognak a lila drukkerek, mert az Anderlecht most négy ponttal van lemaradva, és bármit is ügyködik, ez bizony már a ledolgozhatatlan kategóriába lesz sorolandó.

Gent - Standard Liege, 20:30

A Gent az alapszakaszból pont ugyanannyi, 29 ponttal érkezett, mint az Anderlecht, ám ők jobban sáfárkodtak, és jelenleg négy ponttal többet gyűjtöttek, mint a brüsszeli lilák és jelen állás szerint övők a bajnoki cím és az ezzel járó BL indulás. Az hogy a Gent hazai pályán játszhat a Liege ellen, ez persze még nem garancia a sikerre, mert azért olykor ők is beleszaladtak a késbe, hogy ne is menjünk olyan nagyon messze, még karácsony előtt, december 21-én például a mai vendég is legyűrte a "Bölényeket". Igaz azóta csak az Anderlecht tudott nyerni a Ghelamco arénában, viszont a Brugge és a Charleroi is tudott pontot csenni. 

Az, hogy ma be lehet biztosítani a bajnoki címet, az nagy erőt adhat, de ez akár görcsösségbe is átmehet, ami jól jöhet a Liege-nek, hiszen még nekik sem veszett fejsze a dolog, - bár a 4. hely 4 pontra van -, mert a bronzos hely az sima Európa Liga indulást ér, miközben a mostani helyük csak EL-selejtezős. Nem beszélve arról, hogy a Charleroi mögöttük egy pontra van, és az 5. hely csak arra jogosít fel, hogy még lehet majd a playoff csoport után izmozni az EL-selejtezőért.

Tehát itt ma mindenkinek van célja, ez a playoff csoport ezért jó ötlet, itt bizony nincs lazítás, minden egyes pozíció "aranyat" ér. Ezért szerintem itt ma adok-kapok várható, és csak a meccs utolsó harmadában dől majd el, kié lesz a 90 perc utáni örömködés.

Amúgy a Gent és a Liege is overes mutatóval bír a playoffban, emellé a Gent hazai környezetben 2,8, a Liege idegenben 2,5-et hoz, igaz nem a legmeggyőzőbb adatok ezek, hiszen van mikor csak 1-2 gólos meccseket hoznak, amit persze a 4-5 gólos meccseik hoznak fel ilyen jó átlagra. Rizikó van benne, ez nem kérdés, de jöhetős a tipp. 

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.67
Iroda: bet365

Eredmény: 2-0