ATP Roland Garros Q: Alexander Zverev - Igor Sijsling

zverev_atp.jpgHamarosan már főtáblázunk az idei 2. GS-en, a Roland Garroson, de addig még a selejtezőkből kell válogatni, ahonnan még érkezik pár férfiember és szépasszony a május 24. és június 7. között rendezendő 114. RG-re. Ma egy fiatalember csatáját szemeltem ki, aki idén elég pengén tolja salakos borításon.

Alexander Zverev - Igor Sijsling, 10:00

A német fiú, aki még csak 18 éves, a 2015-ös szezonban eddig elég szépen osztogatja ki az ellenfeleit. A nagy tornákon is oda-oda bökdös, de a Challenger megmérettetések az igazi asztala. Május elején Franciaországban az Aix en Provence versenyen az elődöntőig ment, ahol a hazai pályás Mathieu ütötte el a döntőtől, viszont a következő, a németországi Heilbronnban rendezett viadalon már elhozta a győztesnek járó serleget, ahol Struff és Pella is behódolt a fiatal németnek.

Ellenfele, a holland Sijsling nincs valami nagy formában, idei mérlege csak 7-13, salakos borításon pedig csak 4 meccset játszott, ahol három alkalommal leütötték a pályáról. Utolsó sikere persze innen az RG-ről van, ahol igen csak szenvedett a 288. amerikai Krueger ellen. Az első két szett szoros volt, a 3.-ban azonban már kijött a rutin, azt 6-1-re bebombázta Sijsling.

Szerintem a német fiú simán esélyes, az irodák is 1,20-1,25 körül hozzák a sikerét, én viszont erre nem pakolnék, kicsit kockáztatva, hendivel tolnám Zverev szekerét. Az első kanyarban Zeballos is megleste a 2-0-át, szerintem Sijsling is belefuthat.

 

ATP - Roland Garros Q

zverev_atp.jpg igor_sijsling.jpg

Alexander Zverev - Igor Sijsling, kb. 10:00

Tipp: Alexander Zverev -4,5 game @ 1.88 (Pinnacle)

Eredmény: 6-7, 6-2, 5-7