Szériázunk - 36. forduló

00105096-01.jpgMég három forduló van vissza az olasz Serie A küzdelmeiből, de már akadnak letisztázott dolgok, ilyen pl. a  bajnoki cím sorsa, amely idén a Juventusra esett, valamint a távozok névsora sem titok, búcsúzott az A-s küzdelmektől a Cagliari, Cesena és Parma trió. Viszont akad még pár megválaszolatlan kérdés is, hiszen az út Európába még jó néhány együttes számára megadathat. Ilyen az Internazionale is, akik ma a B csapattal felálló Juventust látják vendégül, és hát a Sampdoria - Lazio ütközetnek is bőven van még tétje, tehát nem nagyon lehet lazítani. E kettőre körmölés...

icardi.jpgInternazionale - Juventus, 18:00

A Juventus idén nagyot dobbantott azzal, hogy nem várták tőlük a Bajnokok Ligája döntőt, mégis ott fityeg a nevük a berlini stadion bejárata fölött. A bajnoki cím már nem olyan nagy kunszt, persze azt sem ingyen osztogatják, de mégsem ér fel ezzel a BL-es meneteléssel. Allegri mester nagyon úgy tűnik, hogy most pihenőt ad az ászoknak, és Milánóban ma igencsak B nevű együttes mérettetik meg az Internazionaléval.

Az Internek ez nagyon jól jöhet, hiszen Roberto Mancini együttese még sanszos lehet Európára, mivel a hátrányuk csak kettő pontocska a Samp-pal szemben, jól jönne egy Juve elleni három pont. Persze a B jelű Juvét sem szabad leírni, de hogy ez a csapat nem tud ma nyerni Milánóban, arra azért majdnem mérget vehetünk. Amúgy igencsak tömegtipp lett az Inter, mióta Allegri elhintette, hogy legjobbjait pihentetni fogja. De akkor miért nem merem mégis nyugodt szívvel pakolni az Intert? Nekem azért hiányozni fog Guarin és Hernanes, bár Kovacic igen penge idén, és mondjuk ha Icardi (33/18) elemében lesz, akkor lehet mégsem kell annyira aggódnom. Csapjunk a lovak közé!

Internazionale @ 2.12 - Eredmény: 1-2

gastaldello_romagnoli_sampdoria_2014_2015_356x237.jpgSampdoria - Lazio, 20:45

A Sampdoriának a célja az Európa Liga, a Laziónak pedig a Bajnokok Ligája, és mivel egyelőre mind a két együttes tartja a pozícióját, nem nagyon jönne jól most nekik egy vereség, mert könnyen beelőzhetik, ill. beérhetik őket. A Samp legutóbb az Udinében elért 4-1-es sikerrel zárta le az igen rossz szériáját, amikor is hat héten keresztül nem tudott nyerni, és ez a győzelem most rendet tehetett a Lazio elleni meccs előtt. Amiben bízni lehet, hogy a Samp-ot hazai környezetben idén csak a bajnok tudta megverni, mindenki mástól pontot, pontokat vett el. Mihajlovicnak egyetlen komoly hiányzója van Eder személyében, mindenki más rendben van. Hátul rendben van a csapat, az ide vonatkozó statban, vagyis hogy ki kapta a legkevesebb gólt, 5. helyen állnak Romagnoliék. Hazai környezetben Murieléknél ritka az, amikor nem rúgnak gólt, ezt ma is elvárjuk tőlük.

A Lazio sem élete formáját játssza, legutóbb például Rómában kaptak ki az Intertől, de előtte is csak 1-1-re futotta az Atalanta otthonában. A csapat a bajnokság egyik legjobban termelő együttese, Kloséék eddig 65-öt rámoltak be az ellenfeleknek, ebben az összehasonlításban csak azért nem viszik a prímet, mert a Juventus is pont ennyit vert oda többieknek.

A Lazio célja a bajnoki ezüst, ami egyben automata BL startot is ad, de ebben egyelőre a városi rivális AS Roma állja az útjukat. Fontos lenne a mai három pont, de ezt a genovai védelem nem adja egykönnyen.

Szóval elviekben ma egy jó védelem (Samp) méri össze az erejét egy igen gólerős támadógépezettel (Lazio), amiből általában a kevés gólos meccsek szoktak kisülni. Utolsó két meccsükön egyaránt under lett, tavaly 1-1, előtte pedig 1-0-ás Lazio siker. Egy tavalyihoz hasonlót vizionálok ma is.

mindkét csapat szerez gólt @ 1.55 - Eredmény: 0-1

 

Szorzóadó: Tippmixpro

olasz.PNG