Ligue 1.: Monaco - St. Etienne

1103516-17491674-640-360.jpgPéntek este a francia Ligue 1. 31. fordulója egy jó kis derbivel kezdődik, hiszen a 4. Monaco az 5. helyen álló St. Etienne együttesét látja vendégül, akik csak egy pontra vannak a hercegségiektől. Igaz Berbatovék a többséghez képest (a Montpellier a párjuk) egy meccsel kevesebbet játszottak.

Monaco - St. Etienne, 20:30

berbatov.pngA házigazdák jó passzban vannak, az utolsó öt bajnokin nem találtak legyőzőre, pedig játszottak a PSG-vel is, amelyen mivel gól nem esett, csak egy pontot hozott a konyhára. A bajnokság melletti jó produktum mellé egy Bajnokok Ligája továbbjutás is párosult, ahol a Londonban 3-1-re győző alakulat a hazai Arsenal elleni visszavágót bár elvesztette, az idegenbeli gólnak köszönhetően továbbléptek a legjobb nyolc közé.

A Monaco remek szereplésének egyik alapköve, hogy igen stabil hátsóval bír, igaz elől nem annyira parádéznak, több olyan csapat is van a hátsó régióban, amely több gólt szerzett Moutinhoéknál. Bár az utóbbi időben már belelendültek, rákaptak a góllövés ízére, amit az a mutató tár elénk, hogy a Monaco az eddig 29 meccsen 35-öt rúgott, abból kilencet pedig az utolsó három fordulóban.

Jardim mesternek a St. Etienne elleni sikerhez Carvalho, Bakayoko és a két Traore nem tehet hozzá.

corgnet.pngA St. Etienne szerintem parádés szezont játszik, és ez annak tükrében még erősödik is, hogy pár alapembere már jó ideje nem játszik. Pogba, Cohade, Sall és Hamouma sérülése azért egy rövid ideig kihatott a csapat játékára, de aztán megtanultak nélkülük is helytállni, és ennek köszönhető, hogy a csapat még mindig ott nyomul a nagy négyes mögött és akár még valami okosság is kijöhet a szezon végére. Ám hogy Cristophe Galtier gondjait tetézzük, Gradel és Clement eltiltása miatt nem lehet majd ott a II. Lajos stadionban. Szóval lehet, hogy ez a játékos hiány már kicsit sok lesz a Monaco ellen.

Az nem kérdés, hogy mind a két csapatnak nagyon kellenek a pontok, nyakukon a bajnokság vége, és ha a nemzetközi porond (BL, mert az EL szerintem már a zsákban) a cél, már nem nagyon kellene hibázni itt a véghajrában. Főleg úgy lehet értékes a mai pont(ok) megszerzése, hogy vasárnap OM-PSG rangadó lesz, és a Lyonnak sem lesz könnyű túrája Guingampban. Viszont az, hogy a St. Etienne ilyen védelemmel megy szembe, és hogy a vendég oldalon ennyi a hiányzó, sőt még a legeredményesebb góllövőjük, Gradel is partvonalon kívül van, azt gondolom, hogy ez a meccs a Monacóé kell legyen.

Tipp: Monaco
Odds: 1.95
Iroda: Sportingbet

Eredmény: 1-1