Euro 2016: Izrael - Belgium

eden_hazard.jpgEuro2016 selejtező, B csoport, rangadó. Röviden, tömören így lehetne beharangozni az Izrael - Belgium, még az 1. fordulóban elhalasztott ütközetet, amelyet ma hoznak be a felek és ezáltal mindenki öt meccsel bír majd a csoportban.

Izrael - Belgium, 20:45

Izrael legutóbb hazai közönség előtt próbálkozhatott, de csak a próbálkozásig jutott, ugyanis Gareth Bale és társai simán 3-0-ra hozták a meccset, és az öt kanyarban szerzett 11 pontjukkal a csoport élére ugrottak. Izrael még mindig a 2. helyen áll, ám ha ma nem jut pont Damariéknak, bizony könnyen a csoport 3. helyén találhatják magukat. Izrael amúgy három győzelemmel kezdte a csoportot, igaz Ciprus és Andorra nem okozhatott gondot, de a világbajnokságot is megjárt bosnyákok felett aratott 3-0-s diadalt nem osztogatják minden sarkon, azért bizony melózni kellett. Persze a bosnyákok majd egy félidőt emberhátrányban toltak végig, de már akkor is kettővel mentek Zahaviék. Hogy ez a három meccs a szerecsefaktornak is köszönhető volt-e, vagy talán a Wales elleni arc az igazi, ma este kiderülhet. Mindenesetre az tuti, hogy Eitan Tibi, akit Wales ellen kiállítottak, ma hiányozni fog a védelemből. Rajta kívül még Gil Vermouth, és a csapat gólvadásza, Omar Damari nem okozhat problémát Courtoisnak.

Belgium csak egy ponttal van elmaradva Eli Guttmann együttese mögött, a plusz hárommal máris előznének és átvennék a stafétát a walesiektől. Hazardék eddig kettőt nyertek, mindkettőt hazai pályán, Andorrának egy hatost, Ciprusnak pedig egy ötöst vertek, viszont azért az elgondolkodtató, hogy Wales ellen csak egy 0-0 jött ki a csőből, míg Boszniában szintén csak egy pont jutott a közösbe.

Szóval, ha kötelező a győzelem, azt simán hozzák Fellainiék, viszont ha már ütősebb az ellenfél, akkor bizony izzadós a vége. Wilmots mester még most sem vetheti be Van Damme-t, hiányzik Gillet, Defour, valamint a csatársorból Mirallast és Lukakut kénytelen nélkülözni, bár ahol olyan támadók vannak a keretben, mint Benteke, Mertens, Batshuayi vagy Origi, nem hiszem, hogy nagyon aggódni kellene, nem beszélve az olyan támadó középpályásokról, mint Hazard vagy De Bruyne.

Belgiumnak égető szüksége van a pontokra, bár még csak a félidőnél járunk. Minőségibb csapat, azt azért meg kell hagyni. Mondjuk azt sem tudom elhinni, hogy Izrael megint olyan ramatyul teljesít, mint Wales ellen, de nem tud majd ellenállni a penge belgáknak. Gólváltásban bízom, és akkor könnyen jöhetne az over, bár az hogy Damari személyében az egyik leggólveszélyesebb hazai támadó nincs, lehet kicsit könnyelmű a gondolat, de csak akad még valaki, aki zavart okozhat a belgáknál. Ha beakad egy hazai dugó, szerintem akkor összejöhet az over.

Sok helyen, köztük az experten is, ott több tipster hendis vendég sikert vár, tehát ahhoz minimum két gólt kell hogy hozzanak Bentekéék. Az overem megerősítésében ez is egy jó alap.

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.94
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 0-1