Vendégsarok: A Madridom.hu szerkesztőjének vasárnapi Euro2016-os latolgatása

tromposch3.jpgA vendégsarok mai meghívottja ismét a Madridom.hu szerkesztője, Tromposch Ádám, akit tegnap felkértem egy kis latolgatásra az Euro2016-os meccsek kapcsán, és annyira rákapott az ízére, hogy ma is beköszönt két mérkőzésre adott gondolatáradattal. Az egyik kiszemelt természetesen a magyar válogatott görögök elleni meccse. Lássuk is Ádám beharangozóját. 

Ádám amellett, hogy megszállott madridista, azért a világ fociját is alaposan ismeri. A foci mellett  kommunikáció és médiatudományon okosodott, jelenleg mesterszakra jár. A nyáron pedig, mielőtt még kézbe kapja a diplomáját, a magyar bundabotrányt vesézi ki szakdoga formájában. Ahogy sok magyar blogger és fansite szerkesztő, már ő is feltűnt a TV-k képernyőjén, Szombathy Pál őt is vendégül látta már a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Na de a sok duma helyett jöjjenek inkább Ádám szombati Euro2016-os gondolatai.

madridom.PNG

Grúzia - Németország, 18:00

A németek a héten 2-2-es döntetlen játszottak Ausztráliával, ráadásul úgy, hogy a vendégek akár meg is nyerhették volna azt a meccset. A német játékosok fáradtak voltak, nem igazán motiválta őket az a barátságos meccs, Ausztrália viszont veszélyesen és gólra törően játszott végig. Érdekes, hogy azon a mérkőzésen Khedira volt a hazaiak egyik legjobbja, ez is bizonyítja, hogy mennyire volt formában aznap este a német csapat. Ezúttal viszont mást lehet a helyzet, ez a mérkőzés már tétre megy, a német szurkolók pedig reménykedhetnek, hogy Özil, Reus, és Götze is összekapja magát. A hendire egész jó odds van a németek szempontjából, de akár a 2,5 over-t is megmerném kockáztatni. Főleg azért bízom a több gólos vendég sikerben, mert a németek jelenleg csak 2. helyen állnak a csoportjukban, három ponttal lemaradva a lengyelek mögött.

Magyarország - Görögország, 20:45

A végére hagytam a legfontosabb meccset. Görögország nagyon rosszul kezdte a selejtezőket, jelenleg egy pontjuk van, ezzel pedig utolsó helyen állnak csoportunkban. A hiányzóikról már minden sportoldal leírt mindent, de azért nem gondolnám, hogy sima hazai siker lesz. A görögök játékosai a legkomolyabb bajnokságokban edződnek hétről hétre. Dárdai Pálnak is van elég gondja, hiszen több játékosa is kidőlt, így érdekes védelemmel állhatunk majd fel. Fiola minden bizonnyal kezdő lesz, ahogy mellette Juhász és Kádár is, a baloldalon pedig az ismét behívót kapó Leandro segítheti majd a támadásokat. Középen biztos a rutinnak szavaz bizalmat a kapitány, ezért kaphatott behívót Hajnal, aki mellett ott lehet még Gera és Tőzsér is; utóbbi folyamatosan kezdő az angol másodosztályban. Elől valószínűleg Dzsudzsák és Stieber kezd, Dárdai bízik Szalaiban is, így nem várható meglepetés. Én Nikolicsot tenném a kezdőbe, mozgékonyabb, játékban van, könnyen megléphet a lassabb görög védőktől. Nagyon kiegyenlített meccs lesz, a 2-3 gól itt is ülne, és megkockáztatnám a hazai győzelmet, hiszen szurkolóként nem is mondhatok mást.

- Tromposch Ádám -

Madridom.hu