EURO 2016: Csehország - Lettország

2285964-img-cesko-sestava.jpgAz Euro2016 A jelű csoportja igen kemény társaság, hiszen itt játszik Csehország, Izland, Hollandia és Törökország is, de közülük is kiemelkedik eddig a csehek csapata. Rosickyék az eddigi négy meccsüket mind pontvesztés nélkül hozták le, minden meccsen szereztek legalább két gólt, pedig a lettek kivételével már mindegyik ellenféllel megmérettek. Ma jöhet az ötödik győzelem!

Csehország - Lettország, 18:00

rosicky200.pngPavel Vrba csapata parádés, hazai pályán verte Hollandiát és Izlandot, idegenben meg a kazahokat és a törököket. És nem csak az eredmények csodásak, hanem a mutatott játékkal is meg lehetnek elégedve, a csapat küzd, akar és emellé még akad pár igen parádés labdarúgó, akik színesíteni tudják a játékot. Én amit szeretek bennük, hogy nem állnak le egy gólnál, nem elégszenek meg magukkal, az adott meccsből a legtöbbet akarják kihozni. Ez a lettek elleni meccs igen jókor jön, hiszen míg a hollandoknak a törökökkel kell viaskodniuk, és akár abban egy pont osztozkodás is benne lehet, addig a csehek szépen le tudják gyűrni a letteket, és szép kis szakadékot nyithatnak az üldözőkkel szemben. Izland valószínű nyerni fog Kazahsztánban, így ők tapadni fognak Lafatáékra. Vrba mesternek van pár hiányzója, de mint azt a sajtótájékoztatón is elmondta, Limberskynek nem olyan komoly a sérülése, hogy ne tudna játszani, de ez csak a meccs előtt derül majd ki. Ha Limberskyn múlik, gondolom nem lesz kérdés s kérdés. Sivok és Kaderabek biztosan pótlásra szorul, ám erre a válasz, hogy a keret van olyan erős, hogy ez megoldható, Sivok helyett Procházka ugorhat be, Kaderabek pozícióját meg Gebre Selassie veheti át.

Lettország focija nem sokat változott, maradt a védekező stílus, semmi extrát nem tudnak nyújtani. Két pontot szereztek eddig, az egyiket Kazahsztánban, a másikat pedig hazai pályán gyűjtötték be a törökök elleni meccsen. Izland és Hollandia ellen azonban nagyon megfáztak. Gólt csupán egyet rúgtak, a Törökország elleni 1-1 során. Valószínűsíthető, hogy Prágában is inkább a védekezéssel lesznek elfoglalva, de mint ahogy minden mecsen, pár alkalommal eljutnak majd Cech kapujáig, de nincs ott olyan kaliberű támadó, aki akár azt az egy-két helyzetet gólra tudná váltani. Vagyis lehetséges hogy ez a meccsük is rúgott gól nélkül fejeződik be. Céljuk szerintem a tisztes helytállás.

a_espncdn_com.jpg

Hazai oldalról viszont várok gólt, nem is egyet. Dočkalék eddig simán hozták a kétgólos átlagot, pont a leggyengébb ellen ne jönne össze? A hangulat a csapatnál valószínűleg nem lehet kérdés, popmás, az önbizalommal sem lehet gond. A csapatban a rutinos és a fiatal játékosok remek egyveleget alkotnak, lehet ez Vrba nyerő taktikájának az egyik alappillére. Na meg az, hogy a szakvezető, bármilyen komoly dolgokról is beszél, mindig el tud sütni egy-egy jó viccet. A viccet félretéve, itt ma nehezen tudom elképzelni, hogy ne nyerjen gólokkal a Rosicky kormányozta cseh csapat.

Tipp: Csehország -1,75 AH
Odds: 1.92
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 1-1