EURO 2016: Spanyolország - Ukrajna

spain_ukraine-620x349.jpgA 2016-os Európa-bajnoki selejtezők C csoportjában ma este 20:30-tól jó kis rangadónak lehetünk szemtanúi, amennyiben lecsüccsenünk a Sport 1 elé, mert Sevillából Spanyolország - Ukrajna mérkőzést közvetítenek. Négy kör után azonos pontszámmal áll a két együttes, vajon ma valamelyikőjük előnyre tesz szert? 

Spanyolország – Ukrajna, 20:45

render_de_david_silva.pngMind a két együttes három győzelemmel és egy vereséggel a csoport 2. és 3. helyén áll, tehát aki itt ma előnyt csikar ki a másikkal szemben, az a selejtezők féltávjánál kicsit, de csak nagyon kicsit hátradőlhet. Főleg ha ezt az ukránok vinnék véghez, mert ugyebár Ukrajnában lesz még egy visszajáték, és ha ott is nyernének Jarmolenkóék, a spanyoloknak elvileg már csak a vigaszág maradna. És hogy-hogy ez a két csapat csak a csoport 2. illetve 3. helyén áll? Hát mert kedves szomszédaink, a szlovákok 100%-os mérlegüknek köszönhetően vezetik a tabellát, mindezt úgy, hogy nyertek már Ukrajnában és a spanyoloknak is kiporolták a hátsójukat a zilinai meccsen.

A mai meccs esélyesei természetesen a spanyolok, de ha azt veszem, hogy az Eb-selejtezők alatt már a macedónok és a szlovákok is beköszöntek az armadának, sőt a macedónok Valenciában tették mindezt, úgy gondolom, hogy a jó erőkből álló ukránoknak is kijut minimum egy gól. Az ukrán foci nem tűnik rossznak, azért az nem véletlen, hogy a Dnipro és a Dinamo Kijev is ott figyel az Európa Liga legjobb nyolc csapata között, a Sahtar pedig a legjobb 16-ban szerepelt a Bajnokok Ligájában. Ezekben a csapatokban sok a külföldi, na de hol nem, bár előbbi kettő gárdában azért a gerinc az ukránokra épül, és a Sahtarból is jó páran érkeznek az ukrán keretbe.

A hazaiaktól Diego Costa, míg a vendégektől Szidorcsuk nem lehet ott ezen a roppant fontos mérkőzésen. Az hogy Costa hiányát mennyire érzi meg a spanyol armada, nem tudom, de hogy nem a góljai fognak hiányozni, az biztos. A Chelsea csatára eddig ugyanis 1-nél jár, miközben a valencia-s Paco Alcacer már hármat is berámolt 4 meccsen és van egy gólpassza is. Mellette fontos láncszemnek tűnik David Silva, aki 2+2-vel vétette észre magát. Paco ma nem hiszem hogy kezdeni fog, szerintem a juvés Morata fogja élvezni Del Bosque bizalmát.

jarmolenko.pngA vendégektől jó pár srác képes lehet a beköszönésre, elég csak a bomba formában játszó kijevi Jarmolenkót említeni, vagy a Dnipro-s Konopljankát. Szidorcsuk azért is fog nagyon hiányozni, mert Jarmolenko mellett eddig csak ő szerzett gólt a selejtezők alatt. Zozulyanak is kijárna már valami, majd talán ma.

A két válogatott eddig háromszor meccselt egymással, bár ezek már igen régen voltak, az első ütközetek a 2004-es Eb-re való kijutás keretében, ahol mind a két meccsükön volt G/G (2-2 Ukrajnában és 2-1 a spanyoloknak Elchében), a 3. pedig a 2006-os vb csoportkörében, ahol David Villáék sima 4-0-ra püfölték a Zsovto-Blakitnyi-t. Előbbi kettő eredmény jobban tetszik, valami hasonlót vizionálok mára is, szerintem egy góllal nyernek a spanyolok, ez pedig a 2-1 lesz.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 2.10
Iroda: bet365

Eredmény: 1-0