Eredivisie: Utrecht - NAC Breda

utrecht-nac.jpgAz Utrecht nem is olyan régen még egy hatost gurított hazai közönsége előtt az AZ Alkmaarnak, ám amekkora csinadratta lehetett a meccs után, olyan gyorsan el is tűntek a mosolygós arcok a drukkerek pofikájáról, mert legutóbb a Cambuur vendégeként igen simán elkalapálódtak.

Pedig azért az AZ-nek fél tucatot hinteni, az nem egyszerű mutatvány, az alkmaar-i fiúk ennyi gombócot utoljára az Ajax vendégeként nyeltek még 2008-ban. Persze azóta is volt pár nagy nyelet, ahol 4-eket és 5-öket kaptak.

Az Utrecht amúgy kettővel az AZ verés előtt is eljutott hatig, akkor a Dordrecht szenvedett  a Galgenwaardban. Azt tudni illik, hogy a csapat házi gólvágója, Boymans (9/9) és Duplan (14/6) a maródiak padját koptatja, ám az Auxerre-től kölcsönbe kapott 20 éves Haller feledteti a két támadót, parádés 10/7-tel igazolja tehetségét.

A NAC Breda felemás kedvvel érkezik Utrechtbe, hiszen a legutóbbi ütközetüket, amely a kiesés elkerülésében vívott harcban még nagyot nyomhat, sikerrel vették, elkaszálták a Go Ahead Eagles együttesét, és egy pontra megközelítették a riválist. Ez a jó hír, a rossz viszont az, hogy még mindig nagyon veszélyes pozícióban vannak, és nem biztos, hogy ma kinéz nekik a pont, mert idegenben borzasztóan szerepel a csapat. Robert Maaskant edző három játékosának nem tud bizalmat szavazni, mivel Koch, Damcevski és Bezooijen is sérültet játszik.

Amennyiben az Utrecht olyan elsöprő játékkal rukkol ki, mint tette azt a Dordrecht és az Alkmaar ellen is, és ha hozza az egymás elleni jó mérleget, akkor szegény NAC-nak nem sok esélye nyílik a pontszerzésre. Ősszel 5-1 volt az Utrecht javára, és hát az utolsó két Galgenwaardban rendezett találkán (4-2 és 3-0) sem a NAC jött ki jobban a buliból. Nálam jónak tűnik a hendis hazai.

Tipp: Utrecht -1,5 AH
Odds: 2.40
Iroda: Pinnacle

Eredmény: ?