Vendégsarok: A Juventus blog is megmondja a frankót a ma esti BL visszavágóról

juve.PNGA korrektség abban rejlik, hogy ne csak az egyik fél mondandóját, hanem a másikét is a nagyközönség elé tárjuk. A DortmundFanatics után most a Juventuz blog szerkesztője is igent mondott a vendégsarokra, és ahogy dortmundi oldalon, úgy természetesen ők is elismerik a másik fél tudását, de azért mindenki "haza beszél". Jól is van ez így, azt hiszem. Lássuk milyen gondolatokkal szőnyegbombáz minket a Juventuz blog.

A minap a klubelnök, tegnap pedig az edző is óva intett attól, hogy kizárólag a mai mérkőzés fényében ítélje meg a közvélemény a Juventus idényét, ám ez maximum falra hányt borsóval érhet fel. Mondom ezt azért, mert ma este nagyon komolyan megmérettetik a csapat. Itt nem lehet jóllakottságról beszélni, nem lehet félvállról venni a mérkőzést, ahogy esetleg a bajnokságban egyes találkozókat vagy az Olasz Kupát.

A csapat mellett pedig megmérettetik Massimiliano Allegri is, aki nem könnyű terhet kapott a nyári kinevezésekor, hiszen a sorozatban három bajnoki címet begyűjtő Antonio Contét kell pótolnia és ideális esetben túlszárnyalnia. Ez pedig igazi bajnoki versenytárs híján kizárólag Európában lehet kivitelezhető.

Bármennyire is emlegetik a dortmundi drukkerek mézédes nosztalgiával az 1997-es diadalt, a statisztika mindenképpen a Juventus mellett szól, hiszen a Juventus eddig mindig továbbjutott, amikor az első meccset 2-1-es győzelemmel zárta, illetve a dortmundi mérleg is tökéletes: három látogatás alatt három Juventus győzelem született a Borussia otthonában.

A Juventus edzőjéhez hasonlóan a blog szerkesztői is gólokat várnak a csapattól a mai mérkőzésen, mivel egyik védelem sem nevezhető bombabiztosnak, ahogy azt láthattuk a torinói meccsen.

Remélhetőleg Massimiliano Allegri ezúttal is meglepi dortmundi kollégáját, és sikerül visszafogni a villámgyors német alakulatot. Emellett pedig mindenképpen támadójátékra számíthatunk a Juventustól, hiszen bár a védelem mutatói nem rosszak, azért nagyon látszik, hogy szezon eleje óta csak most térhetett vissza Andrea Barzagli (aki várhatóan erőnléti okokból nem fog pályára lépni), illetve a bal oldalt is jobban biztosíthatná Kwadwo Asamoah, aki hónapok óta sérült.

Andrea Pirlo kiesésének egyes torinói szurkolók szinte már örülnek, mások komoly problémaként tekintenek a karmester sérülésére, ám szerencsére a torinóiak középpályáján bevethető a Palermo ellen nagyrészt pihenő Arturo Vidal, illetve a teljes mérkőzést kihagyó Paul Pogba, akik már többször bizonyították, hogy képesek eldönteni meccseket. Előttük pedig komoly reményre adhat okot a javuló formát mutató Álvaro Morata, illetve a Torinóba igazolása óta remeklő Carlos Tévez.

10460852_674962219249046_5046305121261095798_o.jpg

Reméljük, hogy este egy látványos mérkőzéssel kápráztat el a Juventus, védelmi hibák nélkül, és kihasználva a középpályában és a csatársorban rejlő komoly potenciált.