Vendégsarok: A DortmundFanatics főszerkesztőjének gondolatai a mai Dortmund - Juventus visszavágóról

dortmund_1.pngA vendégsarok mai meghívottja a dortmundfanatics.hu főszerkesztője, Lenkó Patrick, aki korábban már volt vendége a Tippvadászatos vendégsarokban. Patrick nem holmi foteldrukker, korábban hétvégente egy Nógrád megyei községben, Karancslapujtőn rúgta a bőrt, emellett Kommunikáció és Médiatudomány szakon okosodik. Egyik kedvenc műsoromban, a Digi Sporton futó Reggeli Startban pedig egy ideje, mint gyakornok van jelen. 2010 óta megrögzött Dortmund fan, és 2012-ben elhatározta, hogy ennek a rajongásnak hangot is ad, akkor született meg a DortmundFanatics. Na de térjünk rá a lényegre, amiért ez a cikk született, felkérésemre klaviatúrát húzott maga elé, és írt pár gondolatot a mai Dortmund - Juventus BL visszavágóról. 

Ma rendezik a Borussia Dortmund - Juventus találkozót, melyet a hazai csapat egy gólos hátrányból kezdi meg. Minden adott egy kiváló mérkőzéshez, így vannak vele a németek is, akik mindenképp az „év mérkőzésére” készülnek, így van ezzel Jürgen Klopp vezetőedző is.

A sárga-feketék két gól nélküli találkozón vannak túl a bajnokságban (Hamburg, Köln), de Klopp nem félti az övéit, hiszen ahogy mondta „még mindig tudjuk, hogyan kell gólt szerezni”. Aggodalomra nem lehet ok, hiszen Aubameyang és Reus helyzetkihasználásában és góllövős tekintetében nincs kivetnivaló. Kisebb érvágás lehet a csapat számára Nuri Sahin játéka, aki még mindig bajlódik a sérülésével. Ha a Dortmund hozza a Schalke elleni produkciót és a közönséget képesek maguk mögé állítani, akkor Klopp fiai minimum egy gólt képesek rúgni. Ha kettőt és lépéselőnybe kerülnénk, akkor az hab lenne a tortán.

Az olaszok oldaláról, mint tudjuk karmesterük, Andrea Pirlo sérülés miatt – hivatalos közleményben elismerték – nem játszik a szerdai napon, így érzékeny veszteség a kiválása. Más kulcsjátékos, aki számottevő lehet kivétel nélkül játszik. Ismerve az olaszokat nagyon jól tudnak védekezni, úgyhogy a Dortmundnak nehéz lesz azt a bizonyos falat áttörni és a rést megtalálni.

Ahogy említettem a mérkőzést előrevetítve fontos lenne egy dortmundi gól, hiszen ledolgozná a hazai csapat a hátrányát, és ezzel együtt az olaszok kinyílhatnak, melyet a Dortmund villámgyors szélsői könnyen kihasználhatnak és könnyen összejöhet a második gól, mely a Juve számára búcsút jelentene. Összegezve egy kiváló mérkőzést várunk, korrekt döntésekkel tarkított játékvezetés mellett. Ismétlődjön meg hát a 18 évvel ezelőtt történtek és mentsük meg a szezont, közösen!

Akinek van kedve feleleveníteni az akkor történteket, íme a mérkőzés a mi Puhl Sanyink közreműködésével.

1. félidő


1997 Borussia Dortmund - Juventus FC 1st half von vannelleshag

2. félidő


1997 Borussia Dortmund - Juventus FC 2nd half von vannelleshag

Sok sikert kívánok mindenkinek, aki fogad erre a mérkőzésre, e mellé jó meccsnézést és szurkolást kívánok a DortmundFanatics.Hu nevében! - Lenkó Patrick

df.PNG
DortmundFanatics.hu: a cél egy közösség létrehozása, hogy idehaza Magyarországon is megteremtődjön a kontakt a többi, magyarországi Dortmund szurkolóval. A másik fő cél egy olyan információs portál létrehozása volt, mely anyanyelvi, külföldi forrásokból dolgozó oldal legyen, mind hírek, mind tartalom szempontjából. Úgy tűnik, az oldal mind a mai napig elérte a célját, így Lenkó Patrick büszkén tekinthet, illetve tekintenek mások is a munkájára.