Bajnokok Ligája: Borussia Dortmund - Juventus

borussia-dortmund-juventus-turin-champions-league.jpgAmennyiben tegnap lett volna időm körmölni a Bajnokok Ligája két visszavágójáról, akkor két zöldülő tippel lennék gazdagabb, de sajnos nem tudtam időt szánni rá. Na majd talán ma. Lesz egy derbi Dortmundban, ahová a Juventus érkezik egygólos előny birtokában, valamint megrendezésre kerül egy meccs Barcelonában, ahol a katalánok egy Manchesterből hozott 2-1-es előnnyel ugorhatnak neki a Camp Nou-ban a ManCity-nek. Előbbiben látok kihívást, utóbbi már lefutottnak tűnik.

reus.pngBorussia Dortmund - Juventus, 20:45

A Dortmund idén, mint azt minden fociért rajongó biztosan jól tudja, igencsak kétarcú társaság, nyomulnak a BL-ben, rosszalkodnak a Bundesligában, igaz mára már azért ott is összeszedték magukat. A Bajnokok Ligája csoportkörében ugyebár hat meccset toltak, a Signal Iduna parkban majdnem tökéletes produktummal zártak Klopp fiai, csak az utolsó Anderlecht elleni 1-1 rondít bele a képbe, idegenből is csak eggyel kevesebb pont jött össze. A Dortmund amióta visszakapaszkodott a legjobbak közé, 2011-et írtunk, számos nagy alakulattal mérte össze az erejét, voltak köztük nagy sikerek (pl. Lewandowskival 4-1-es Real verés), és nagyjából elmondható, hogy a Dortmundban senkinek nem egyszerű az élete. A 2011-től számított új időszaktól a csapat 18 BL meccset játszott hazai közönség előtt, amelyekből 10-szer olyan eredmény született, amivel ma kipöckölné a Juvét, egyszer pedig olyan, amivel hosszabbításra kerülne sor, viszont ha csak a kiesési szakaszt nézzük, akkor már kicsit árnyaltabb a kép. Ebben az esetben a hat meccsből csak három alkalommal ért el olyan eredményt, ami ma boldogságot érne.

Kloppnak ami öröm az ürömben, hogy bár vannak sérültjei, de már nem olyan nagy ez a társaság, mint amilyen korábban volt. Most csak Sahin, Grosskreutz és Piszczek nem vetélkedhet a torinói kedvencek ellen, a többiek mind azon lesznek, hogy a Borussiát a nyolcba vigyék. Aki ma este hőssé válhat, az a csapat két támadózsenije, Marco Reus és Pierre-Emerick Aubameyang, melyből előbbi kivételes tehetség, sokoldalú labdarúgó, míg társa juszénbolti gyorsaságával okoz majd kellemetlen perceket Chielliniéknek.

tevez.pngA Juventus igazi profi csapat, nincs semmi parádé, semmi flikk-flakk, mindenekelőtt a cél elérése a lényeg. Kövezni lehet, de bennem mostanság ezt a benyomást keltik a zebrák. Annyit adnak ki magukból ami az adott meccsen elég, legyen ez bajnoki, kupa vagy BL szereplés, talán csak a Fiorentina elleni olasz kupameccs lóg ki ezen meccsek alól. Ott valami elveszett, vagyis inkább Salah valamit elvett. A scudettó már az övék, nem hinném, hogy a visszalévő etapban olyan váratlan dolgok történnének, ami ennek gátat szabna, így hát teljes koncentrációval lehet belevetni magukat a BL és a Coppa Italia küzdelmeibe. Allegri papa csak a karmesterét, Andrea Pirlót kénytelen Torinóban hagyni, a többiek bevetésre készek. Esély az adott, előnnyel bír a Juve, és hát Dortmundban is lehet keresnivalója Teveznek és Moratának, hiszen ahogy azt Torinóban is érzékelni lehetett, bizony a BVB védelme igencsak sebezhető. 

Nekem nehezen tippelhető meccs ez, biztos van akinek nem okoz gondot rábökni az egyik vagy a másik csapat neve mellett feltüntetett oddsra, de én ezzel nem bajlódnék. Bár ha mondanom kellene valamit, akkor inkább Dortmund sikert várok, aztán hogy az milyen különbségű és elég-e a továbbjutáshoz az már más kérdés.

A gólokban viszont nagyon is hiszek, még úgy is, hogy egyik csapat sem játszik mostanság gólokban gazdag meccseket, a Dortmund utolsó két bajnokija pl. 0-0-val zárult, a Juve meg két 1-0-ás sikerrel abszolválta két legutóbbi bajnokiját. Ám ahogy Allegri nyilatkozta, nem akarnak 0-0-ra játszani, az életveszélyes Dortmundban, kell a gól vendég oldalról. Ám az, hogy a Reus vezette dortmundi támadógépezet ne legyen eredményes? Na abban nem hiszek, tehát a kiindulópont adott, a G/G jó alap kell hogy legyen. Ám nekem ez nem elég, nem is fizet valami pazarul, viszont kombinálva már tetszetős. Így lett erre a meccsre ez a tipp az agyszüleményem.

Tipp: 2,5 gól felett és mindkét csapat szerez gólt
Odds: 2.30
Iroda: bet365

Eredmény: 0-3