Serie A: Fiorentina - AC Milan

fiorentina-vs_-milan.jpgA hétfőn megrendezésre kerülő három olasz bajnoki közül nekem a Fiorentina – AC Milan szúrt szemet, ő a mai liebling, mert talán erre tudok valami okosat kifundálni. A másik kettőre nehézkesebb, de ha mégis bökni kellene rájuk, akkor ikszelném a Torino meccsét, és kétesélyben nyeretném a Sampot.

Fiorentina – AC Milan, 19:00

gilardino.jpgA Fiorentina igen sűrű programmal a háta mögött várja a mai Milan elleni „derbit”, amely talán már csak a nevében az, hiszen a két egylet igen távol van egymástól a tabellán. Na jó, mégsem olyan nagy az a szakadék, hiszen csak hét pont a differencia, de a Milantól nem azt várná az ember, amivel jó ideje szembesülhet, hogy inkább a tabella második felében tanyázik.

Montella fiai lassan már úgy vannak vele, hogy ha 4 vagy ennél több nap telik el két meccs között, az már maga a kánaán. A Violák három frontos csatát vívnak, jól állnak az olasz kupában, legutóbb a Juve érezhette, milyen az amikor szembetalálkozik egy jó Fiorentinával, meg is lett az eredménye, a torinói egylet lehet hogy viszlátot inthet a kupának, max. ha addig a lila lufi ki nem pukkad. Torinóban az odavágón 2-1-re nyertek Salahék, nem lesz egyszerű menet a visszavágó. A bajnokság és a kupa mellett még az Európa Ligában is állnak, most a héten az AS Roma ellen nem sikerült előnyt kicsikarni (1-1), így a visszavágót Tottiék várhatják kedvezőbb helyzetből.  

A bajnokságban EL helyen vannak, bár előrébbről is okoskodhatna a csapat, ha Fiernzében nem szórja el olyan könnyedén a pontjait. Az idegenbeli produktumra (7-3-4) szerintem nem lehet panasz, de az Artemio Franchi-ban illendő volna talán többet is összehozni a 4-6-2-nél. Soknak tűnik az iksz.

Vincenzo Montella  próbálja keverni a kártyákat, nem is nagyon tehet mást, hiszen ezt az erőltetett menetet nem nagyon lehetne bírni, hiszen a csapat úgy nagy átlagban minden harmadik napon pályán van. Jó pár hiányzója is lesz a mai meccsre, Giuseppe Rossi, Cristiano Lupatelli, Mario Gomez, Ciprian Tatarusanu, David Pizarro is sérült, Nenad Tomovic pedig eltiltása miatt nem meccselhet Destroék ellen.

honda_2.pngFilippo Inzaghi helyzete nem egyszerű, egykori Milan ikonként kellene kivezetnie a kátyúban ragadt együttesét, de nem olyan egyszerű ez, ha a fél hadosztály az elfekvőn van. Tudomásom szerint Mattia De Sciglio, Cristian Zapata, Stephan El Shaarawy, Hachim Mastour, Cristian Zaccardo, Adil Rami, Nigel de Jong, Riccardo Montolivo is a vöröskeresztes sátorban twitterezhet nyugodt körülmények között, mert ma nem sok dolguk lesz a Fio ellen. Aki meglátogathatja őket az Andrea Poli, aki bár nem maródi, de eltiltása miatt szintén nem kaphat a firenzei győzelem haditervéből.

A csapatnak nem sok dolga volt idén, hiszen Európát idén nem látták, így csak a hazai megmérettetések maradtak, de abból is csak a Serie A, mivel januárban a Lazio kipöckölte a Rossonerit a további küzdelmekből.  

Góllövés terén ez a csapat igen impotens, vagyis annak tűnik, és ha ugye nincsenek gólok, persze hogy a pontok sem úgy jönnek, ahogy jönnie illene.  Persze megoldható lenne, van pár csapat, aki képes rá, hogy 1-0-kal meccseket nyerjen, de sajnos a jelenlegi Milan hátsója erre nem alkalmas, rendre vörösre rúgják, ritka az amikor Abbiati vagy Diego Lopez lenulláz egy meccset. Az idei csapatásokból öt ilyet lehet összeszedni a 26-ból. A Milan ettől függetlenül is plusszos gólaránnyal bír, még esélyes rá, hogy odaérjen Európába, hiszen a városi rivális, aki leült az EL logós székre, is csak három pontra leledzik. A Fiorentina öttel lóg. Kicsit gatyába kell rázni ezt a csapatot Filippo, ne szórakozz már.

Szerintem, ha ki is kap ma a Milan, bár én ma valamiért (a sportfogadás nem ráérzés kérdése, de néha akad ilyen) nem szaglásztam Viola sikert a levegőben, de ez csak úgy történhet meg, ha Menezék is bevernek egyet Netonak. Mert a történet eleje, hogy a Violák tavaly december 11. óta minden hazai tétmeccsükön eredményesek voltak, tehát a hazai gól az adott. Richiederebbe anche segnato per il Diavolo (google fordító - ha valaki tud olaszul, kérem küldje be a helyes megfejtést, hogyan is kellene ezt helyesen leírni).

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.83
Iroda: bet365

Eredmény: 2-1