Bundesliga: Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart

b04-vfb.jpgA Bundesliga 25. fordulójának nyitómeccsét Leverkusenben rendezik, ahol a helyi Bayer az esélyes, mégis kicsit óvatosan pakolnám a Stuttgart ellen, mert azért igen kedvező helyzetből várhatja az Atletico Madrid elleni, jövő heti madridi visszavágót. Oda meg azért kell majd a kraft.

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart, 20:30

calhanoglu.jpgA Leverkusen jó formában van, ezt mi más mutatná jobban, mint amit lehoznak a pályáról. Tehát a Wolfsburg elleni hazai bajnoki fiaskó óta nem tudták elgáncsolni Schmidt legényeit. A bajnokságból két elvárható győzelem (Freiburg, Paderborn), meg egy döntetlen Augsburgból került fel a csapat neve mellé. Ezen bajnokik között volt a Matracosok elleni odavágó, szűkös siker (1-0), na de mégis előnnyel utazhatnak a Vicente Calderonba. Volt egy német kupameccs is, ahol kicsit megszenvedtek Calhanogluék, de végül a hosszabbításban csak megtörték a B2-es Kaiserslautern-t. Szóval ilyen előzmények után, na meg azért várhatóan a Stuttgart elleni sikerrel felvértezve utazhat majd Madridba a Leverkusen. Sok szerencsét nekik, nem lesz egyszerű menet. Roger Schmidt a mai napon valószínűsíthetően a jól bevált támadó négyesével szalad ki a pályára, Son, Calhanoglu, Bellarabi és elől Kiessling szerintem azért melózik majd, hogy már az első félidőben előnyre tegyenek szert, hogy aztán a 2. félidőben legyen egy kis szusszanat, bár ez a Bundesliga, itt nem divat a lazítás. Kedden lesz a BL meccs, végülis van három napjuk a regenerálódásra. A védelemből ma Spahic és Jedvaj hiányzik, de jól forgatott a hátsó alakzat, így ott nem lesz gondja Schmidtnek, Spahic helyére beugrik Papadopulosz, oszt annyi.

portait_1415_237x379px_christian_gentner.pngSzegény Stuttgart lassan kezdhet megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy jövőre nem Dortmundba, Gelsenkirchenbe meg Leverkusenbe utazik majd bajnokikra, hanem Heidenheimbe, Sandhausenbe és Braunschweigbe tesz kirándulásokat. Huub Stevens együtteséről sok pozitívat nem lehet elmondani, ha csak azt nem, hogy idegenben a 6. legjobban teljesítő együttes, a tavaly decemberi Hamburgban aratott győzelem óta eltelt nyolc forduló, de sikernek nem nagyon tudtak örülni a svábok. A négy vereségük mellett négy, egy pontos meccsük volt, nem valami sok. Gólra jók lehetnek, ritka az amikor Gentnerék idegenből rúgott gól nélkül térnének haza, így Castróéknak azért illik majd figyelniük, nem lehet lesajnálni az utolsót, mert még megüthetik a bokájukat. A holland mester ma a házi gólkirályát, Harnikot, a védelemből Rüdigert, a csapat közepéről pedig Leitnert kénytelen otthon hagyni.

Én nem nagyon foglalkoznék azzal ma kinek jut a több pont, inkább a gólokra megyek rá, de valószínűleg berántják ezt is Bellarabiék, hiszen jó pozícióban vannak, nem akarnak hátrányba kerülni az üldözőktől, és a Gladbachtól sem akarnak elszakadni. Ha azzal számolok, hogy a Stuttgart beverhet egyet, Harnik távollétében a Stuttgart kettesből felhozott Ginczek kaphat szerepet, neki már kijárna egy dugó, akkor bizony hazai oldalról kell a minimum két ütleg. Ebben maradok.

bay-stu.PNG

Ez a párosítás az utóbbi években garantált volt a sok gólra, úgy bízom benne, hogy ez ma sem szakad meg.

Várható XI:
Leverkusen: Leno - Hilbert, Toprak, Papadopoulos, Wendell - Bender, Castro - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Kießling
Stuttgart: Ulreich - Klein, Schwaab, Niedermeier, Hlousek - Serey Die, Gentner - Kostic, Maxim, Werner - Ginczek

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.80
Iroda: bet365

Eredmény: 4-0