Bajnokok Ligája: Chelsea - PSG

chelsea_psg_ldc.jpgA Bajnokok Ligájában ezen a héten a négy meccs közül ez lesz az igazi visszavágó, a többi buli szerintem nem kérdéses, tovalibben a Porto, a Real Madrid és a Bayern München is. Londonban azonban várhatóan nem lesz egyszerű estéje sem a Chelsea, sem a PSG labdarúgóinak, szurkolóinak. Aki ide bevarrja a tutit, hogy ki megy tovább, az előtt le a kalappal, persze a Chelsea a favorit, de szerintem akkor sem szabad meglepődni, ha Matuidiék örömködnek majd a végén. Én egy jó kis derbiben (naivan?),  na meg a gólokban hiszek.

Chelsea - PSG, 20:45

Párizsban a két gigász nem bírt egymással, először Ivanovic hozta lázba a londoni kékekért szorítókat még az első félidőben, majd Cavani egalizált párizsi részről a második etapban, hogy aztán ezzel az eredménnyel le is folyjon a derbi. Valószínű a meccs végén a portugál mester, Mourinho örült jobban ennek, valami ilyesmi forgatókönyvet képzelt el a visszavágóra. A meccs után persze kitért arra is, hogy ezt a meccset a PSG-nek hoznia kellett volna, a helyzetek száma és a kapusok foglalkoztatottsága alapján. Persze ettől Blanc még nem ment le hídba, ismeri ő is elég jól ahhoz José-t, hogy érezze az iróniát a dicséretében.

A Chelsea a Bradford City elleni FA kupa blama óta remekül tolja előre a szekerét, na jó a kínos dolgok közé még ide vehető a Burnley elleni Stamfordos bajnoki is, ahol csak 1-1-re jutottak Hazardék, de amúgy jó a buli. Behúzták a Ligakupát, amely nyolc éve nem látta a Stamford Bridge trófeás vitrinjét, nyerték sorra a bajnokikat, verték az Aston-t, a Spurs-t, a WHU-t is. Szóval egyben a brigád, az önbizalommal nem lehet hiány, egyedül csak Matic állapota okozhat gondot Mourinhónak, ő nagyon kellene az 1-0-ás meccshez. Ha ő mégsem játszhat, akkor bizony könnyebbnek érzem a PSG dolgát, a középpályán lesz egy kisebb nem megszokottság. Mikel ugye nincs, Matic mellett Ramires szűrhet, viszont ha a szerb nem játszhat, akkor szerintem tuti Cesc lép vissza majd és az ő helyére meg Oscar jöhet. Majd holnap okosabbak leszünk.

A PSG sem panaszkodhat az utóbbi hetekben mutatott produktumára, hiszen a január 10-én a Bastia otthonában elszenvedett 4-2-es verés óta nem sikerült elkapni a Blanc legények grabancát. Persze ha keresünk negatívumot, akkor a Caen elleni Parc des Princesben vívott 2-2 mindenképpen megemlítendő, de ezeken kívül nem hiszem, hogy panaszt lehetne emelni Ibráék eredményeire. A BL csoportkörben mindegyik idegenbeli meccsükön rúgtak gólt, még a Camp Nouban is, igaz mindenhol (Amszterdam, Nicosia) csak egyet, és valahogy a Chelsea-nek a kapujába is be kellene verni a kötelezőt. Szerintem ez a csapat képes kell hogy legyen erre. Laurent Blanc-nak csak Lucas Moura az egyetlen komoly hiányzója, ja meg ha Cabaye-t ide vesszük, bár ő szerintem a padon fog csücsülni. Kell a gól, ez nem kérdés, erre alapozom a tippem is. Szerintem holnapig leszállítják a szorzót (kivéve mondjuk ha Ibra az edzésen lesérül), lehet érdemes még ma megpakolni, már akit izgat a dolog.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.95
Iroda: bwin

Eredmény: 1-1