Serie A: Sampdoria - Cagliari

luigi_ferraris03.jpgSzombaton Genovában a Cagliari vendégszerepel, Milánóban pedig a Hellas Verona teszi tiszteletét. Utóbbitól igencsak félek, előbbiben azonban látok egy kis hasznot. A Samp legutóbb már nyerni tudott, a Cagliarinak meg valahogy nem megy, talán ma sem fog?

Sampdoria - Cagliari, 18:00

A Sampdoria jó ideje nem találta a győzelmi szérumot, valahol elkeveredett a kamrában, de aztán a múlt héten, a kiesés ellen küzdő Atalanta otthonába már úgy mentek Mihajlovicék, hogy nagy keresgélés után előkerült a csodaszer, és talán ennek is köszönhető, hogy elhozták a három pontot a Stadio Atleti Azzurri d'Italia-ból. Pedig nem úgy állt a buli, hogy Okakáék jól jönnek ki abból a bajnokiból. Az Atalanta vezetett a 68. percig, aztán az ex-udinei Muriel beverte 2. Samp-os gólját, ezzel jó helyzetbe hozva csapatát. Viszont Okaka sem akart lemaradni, zsebben a három pont, amelynek legutóbb a Parma ellenin tudtak örülni a genovaiak. Hazai pályán kimondottan ütősek Palombóék, ebben az évadban még nem járt senki sem túl az eszükön, pedig benézett már a Roma, a Fio és a Napoli is, de így is csak 5-7-0 a mutató, vagyis ha a sok ikszből párat magukévá tettek volna, bizony már ott kopogtatnának a BL-playoff helyen. A szerb mesternek nem lehet oka a panaszra, hiszen nem rossz alapanyag a Samp, csak jól kell vele sáfárkodni. Sérültje most csak Munoz, a pótolható kategóriából. Minden adott egy jó kis derbire, egy hazai sikerre a Luigi Ferrarisban.

sinisa-resta-2.jpg

A másik oldalon Zola palacsintájában mondhatni már nem kakaó van, hanem hasonló színű és más állagú dolog. A szárdoknak ez most valahogy nem megy. A kupából kiejtette őket a PARMA!, talán ennek köszönhetően kicsit felszívták magukat Udinére, ahonnan ponttal távoztak, majd a Sant'Elia-ban leverték a Sassuolot. Na de onnantól szakadék, csak egy pont jött össze öt meccsen, igaz azt Ekdalék a torinói bikáktól csenték el. Idegenben amúgy nem valami ütős a banda, még az idény elején sikerült nekik begyűjteni két sikert, azóta ilyet nem sikerült produkálni. Az ikszek azok be-beesnek néha, de szerintem ez ma úgy, hogy nincs a védelemben Balzano, és Donsah játéka is kérdéses, valamint a pálya közepén nem láthatjuk Pedro-t és Conti-t, és a házi társgólkirály, Sau sem teljesen fitt, nem gondolom hogy összejöhet Zola fiainak.

A forma és a minőségbeli különbség, na meg a hazai pálya adja magát a tipphez, itt bizony ma nem lehet más, csakis Sampdoria siker. Ha mégis más történne, akkor az csak abból fakadhat, hogy bizony mi most olasz focira fogadtunk. Ja meg hogy már akkora országos egyes, hogy az mindig megrémiszt egy kicsit.
Okaka, Muriel, Eder vagy Eto'o elé kell hogy döntse a meccset a hazaiak javára. Slussz-passz!

Az INC-n is hasonló tippben bizakodnak...

Sampdoria-Cagliari
A mostanában szokásos 1 góljánál többet most sem fog lőni a Cagliari, és kb. ezzel a mostanában szokásos eredmény(telenség)re futja majd. És akkor még arról nem is beszéltünk, mi lenne, ha jó formában lenne a Samp. Pedig a Cagliari a legutóbbi 12 meccsből 11-szer nem kapott ki mostani ellenfelétől. Tipp: 1-0

Tipp: Sampdoria
Odds: 1.88
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 2-0