Lengyel kupa: Legia Warszawa - Slask Wroclaw

polski_1.jpgLengyelországban a kupábna már a negyeddöntőknél járnak a még versenyben lévők, és hogy ez kit érdekel? Hát aki már alig várta, hogy a Legia Warszawa is megmérettessen. A mai napon ez is elérkezett, kupameccs viszont csak Varsóban lesz, a Legia vendége a wroclaw-i Slask lesz. Az első meccsen 1-1-ig jutottak a felek, ma dönteni kell, nincs mese. A többi visszaderbi majd csak március 17-18-19-én várható.

Legia Warszawa - Slask Wroclaw, 20:00

A Legia a 2015-ös évet kicsit álmoskásan kezdte, ennek eredménye kezdésként egy bajnoki vereség, amit egy pontszerző meccs követett, hogy aztán a legutóbb a Podbeskidzie ellen már győztesként pacsizhassanak a drukkerekkel. Persze nem csak bajnoki meccsen volt hivatalos a Legia. Az Európa Ligában is vetélkedhetett egyet, de Henning Berg együttese sok sót nem evett meg a holland Ajax ellen. Az amszterdamiak először az Amsterdam ArenA-ban tettek szert minimális előnyre (0-1), csak azért, hogy a Legia had bizakodjon egy cseppet, de aztán de Boer fiai kirabolták Varsót is (0-3). Ja és az idei első tétmeccsről még nem esett szó, na az volt az a bizonyos első felvonás a kupában a Slask ellen, ahonnan mondhatni remek eredménnyel tértek haza a légiások. Berg ma majd teljes kerettel várhatja a visszavágót, annyit azonban tudni lehet, hogy a védelemből Rzezniczak biztos nem játszik, és a cséká, Vrdoljak passzolja a mai játékot. 

legia-slask.png

A Slask nem játszott európai kupameccset, melynek oka, hogy tavaly nem játszott olyan meghatározó szerepet az Ekstraklasában, mint az idei kiírásban. A csapat akkor csak a 12. helyen zárt, most azonban ott nyomulnak az élbolyban. Ahogy a Legia, úgy a Slask sem kapta még el a fonalat, ősszel igen parádés szériái is voltak a wroclaw-i csapatnak, pl. 08.17. és 11.08. között letolt 13 meccset (bajnoki, kupa) és csak egyetlen verést kaptak, na kitől, naná hogy a Legia-tól (4-3). Viszont 2015-ből még csak két idegenbeli iksz és egy hazai bukta lett felírva a csapat neve mellé. Illene felébredni arrafelé is, de szerintem ennek még nem ma jön el az ideje. A vendégek mestere Tadeusz Pawlowski is kénytelen pótolni két alapemberét, a kapust, Pawelek-et, valamint a védelem egyik pillérét, Holota-t.

A két együttes Varsóban az utóbbi években rendre sok gólos meccset vívott egymással, ezek alól csak a 2013-as kupameccs kivétel, amikor a Slask 1-0-ra nyerni tudott a Pepsi Arena-ban. Wroclawban már nem lehet annyi gólt látni, de Varsó az más. Három tippem van erre a mai meccsre, remélem a legjobbat sikerült kiválasztanom. Én szám szerinti eredményt ha mondanék, az a 2-1 lenne, ebből adódóan az overt tolom most, mert arra lehet jól keresni (na persze ha jön a tipp).

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.89
Iroda: Pinnacle

Eredmény: ?