Darts: Premier League 5. hét

2015-pl_5.pngElérkeztünk az alapszakasz 5. fordulójához és ha a tabellára pillantunk, akkor azt látjuk, hogy nagyjából az erőviszonyoknak megfelelően állnak egymás mögött a játékosok, néhány pozitív vagy negatív meglepetéstől eltekintve. Az, hogy a két kieső jelen pillanatban a két újonc, az számomra nem meglepő, viszont vannak olyan játékosok, akiktől kicsit többet vártam, gondolok itt Barneveld-re vagy Wright-ra, de itt az újabb lehetőség a javításra. Hajtás után nézzük is milyen meccsek lesznek ma és mi az ami nyereménnyel kecsegtet számunkra.

Dave Chisnall - Gary Anderson, 23:15

chisnall.jpeganderson.jpegElsőként a Chisnall - Anderson meccsről szólnék pár szót. Chizzy még veretlen, múlt héten egy jó kis meccsen verte 7-4-re a belga Hurricane-t, majdnem kereken 107-es átlagot dobva, a kiszállózása is rendben volt az 58% fölötti értékével, szóval korrekt meccset hozott le és beváltotta a hozzá fűzött reményeinket. Mai ellenfele küzdősebb meccsen nyert ugyan olyan arányban mint Dave. Érdekes összecsapás volt az, lévén Wade 50%-kal dobta a kiszállót míg a világbajnok "csak" 35-tel és az átlagok között is csak 4 pont különbség volt körönként. Mai meccsükön én Andersonra teszem a voksomat, szerintem stabilabb játékot nyújt a skót, ami ma elég lehet a győzelemre, szűkös lesz, de behúzza a repülő skót.

Adrian Lewis - Stephen Bunting, 21:45 

lewis.jpegbunting.jpegIgazából sok minden okosat nem tudok írni, jobb játékosnak tartom Jackpot-ot, múlt héten is egy nyerhető meccset adott ikszre van Gerwen ellen, persze ezt nem szemrehányásként vetem fel, de ha kicsit jobban oda teszi magát a végén és nem elégszik meg az 1 ponttal, akkor bezsebelhette volna a győzelmet. Buntingot pedig az eddig elég visszafogott teljesítményt nyújtó Barney verte meg 7-4-re. Annak a meccsnek a statisztikáját böngészve azt látom, hogy a duplákkal nagyon hadilábon állt az újonc, az a 18% minden csak nem parádés, ha ezen nem tudott javítani a mai napig, akkor ma se fogja megszerezni első győzelmét a Premier League-ben. Így én Adrian Lewis-t nyeretem ezen a meccsen.

Raymond van Barneveld - Kim Huybrechts, 20:15

van_barneveld.jpeghuybrechts.jpegA bet365 által ajánlott oddsok alapján a Barneveld - Huybrechts meccs tűnik a hét meccsének. Ez talán még helytálló is lehet, ahogy már írtam, Kim múlt héten nagyot játszott, ami bizakodásra adhat okot neki és a szurkolóinak. Barney egy kicsit szolidabb átlaggal, de megszerezte idei első győzelmét a sorozatban, ami nagyon fontos volt számára, hiszen egy vereséggel elég rossz helyzetben találta volna magát. Ez a mai meccs egy igazi 4 pontos meccs lesz. Az iksz igazából egyik félnek sem jó, ezért én egy Barneveled győzelmet látok bele ebbe a csatába.

James Wade - Phil Taylor, 21:00

wade.jpegtaylor_1.jpegA végére hagytam a két, papíron leginkább simább meccset. Először is azt gondolom, hogy Taylor győzelme a múlt heti döntetlen után nagyon is elvárható, így ezt nem is fogom túlragozni.

Peter Wright - Michael van Gerwen, 22:30

wright_1.jpegvan_gerwen.jpegRendeznek még egy Wright - van Gerwen meccset is. Wright a múlt héten már életjeleket adott magáról, de van egy olyan érzésem, hogy a holland a múlt heti döntelten után fel lesz annyira paprikázva, hogy elsöpörje ellenfelét így erre a meccsre egy 10,5 leg alatti opciót választottam.

premier-league-darts-2015.png

Még egyszer a tippek:

 Dave Chisnall - Gary Anderson # Gary Anderson @ 1.40 / ?

Adrian Lewis - Stephen Bunting # Adrian Lewis @ 1.33 / ?

 Raymond van Barneveld - Kim Huybrechts # Raymond van Barneveld @ 1.61 / ?

James Wade - Phil Taylor # Phil taylor @ 1.33 / ?

Peter Wright - Michael van Gerwen # Michael van Gerwen @ 1.14 / ?

 

Négy kör után az állás

pl_standing.PNG