Premier League: Aston Villa - West Bromwich Albion

ast-wba.jpgYes! Hétközi forduló a világ egyik legjobb bajnokságából. A Premier League nem áll meg, ma és holnap az arcunkba tolják a 28. fordulót. Kedden három mérkőzéssel indítanak, szerdán jön a maradék, olyan meccsekkel mint a Newcastle - MU vagy a WHU - Chelsea. Most a Villa parkba látogatok, gólos tippen gondolkodom.

Aston Villa - West Bromwich Albion, 20:45

Mi a túró van a Villával? A csapat romokban, utolsó előttiek a tabellán, pirosra van színezve a csapat neve, vagyis ha nem változik valami, akkor a Villa parkba jövőre Championship meccsekre jár majd a PL-hez szokott publikum. WAF!!!

Bentekéék tavaly sem izmozták túl a dolgokat, de azért csont nélkül bennragadtak, erre most ismétlődik a sztori, de talán idén még jobban kell izgulni értük. Valahogy el kell kezdeni gyűjtögetni a pontokat, és az eddig történteken vigasztalódni hol máshol lehetne, mint egy városi derbin. Egy WBA elleni siker lélekemelő lehet, önbizalmat önthet a játékosokba, a gólfelejtő lábakba visszatérhet az élet, meg sok ilyen blabla. Amúgy a sors fura fintora, hogy ha ez összejön Westwoodéknak, akkor jöhet a hétvégi ismétlés, hiszen az FA kupában is egymásra talált a két együttes. Valószínűsítem, hogy ez a mai derbi sokkal jobban izgatja az embereket, mint a hétvégi kupameccs, ami szintén fontos elem Angliában, na de a PL mindenekelőtt. Sherwoodnak Kozák, Herd, Richardson, Cissokho biztosan nem áll rendelkezésére a WBA lezúzásához, Vlaar, Senderos és Baker bevethetősége több mint kérdéses, bár a hollandra, ha áment mond az orvosi stáb, a mester biztosan beveti.

A WBA is tudja, hogy a városi riválisuk ha itt ma nem tud nyerni, akkor az akár végzetes lökés is lehet a csapatra nézve, mert újabb pont nélküli meccset hagy maga mögött Tim Sherwood együttese, és még mélyebb letargia uralkodhat el majd az öltözőben, ami a kupameccsig nem biztos hogy elcsitul, és a WBA egy hét alatt kétszer döfi le a városi riválisát. Pulis együttesére simán rá lehet aggatni, hogy jó formában van, utolsó nyolc PL meccsükből csak a Spurs verte őket nyakon, a többin pont került a kosárba. A walesi mester csak Anichebére nem számíthat, a többiek mind mehetnek játszani a Parkba.

Amennyiben olvasásra adtad a fejed, és eljutottál idáig, gondolom már várod, milyen "tuti" tippet agyaltam ki a derbire. Szóval arra gondoltam, hogy az amúgy impotens Villa ma mindenképpen góllal jelentkezik, és hogy végre Benteke is feléled, aki amióta birminghami, 10-et vágott idényenként, de idén még csak kettőnél jár. Utolsó gólját a MU-nak vágta még decemberben. A kétséges a tippben a WBA gólja, de ha Berahinó egyszer meg tud lépni, beveri a szöget Guzan kapujába. Gera egykori klubja amúgy egy ideje sormintázik idegenben, gól nélküli, majd gólos meccs követi egymást, legutóbb a nélkülit favorizálták, vagyis ma kell hogy jöjjön tőlük a gól.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 2.10
Iroda: bet365

Eredmény: 2-1