Ligat ha'Al : Maccabi Haifa - Maccabi Netanya

eliran-atar.jpgAz izraeli bajnokság, a Ligat ha'Al közeledik az alapszakasz végéhez, már csak három forduló és szétválik a mezőny az arrafelé csak Championship és Relegation néven emlegetett szekcióra. A hétvégén letolták a csapatok a 24. fordulót, hétfőre már csak két együttesnek van pótolni valója. A Maccabi Haifa és a Maccabi Netanya csap össze, és már a nevek alapján is rá lehet bökni, hogy ennek bizony hazai sikerrel kell hogy véget érjen.

Maccabi Haifa - Maccabi Netanya, 18:45

Aztán ha jobban rámászunk a dologra, kiderül, hogy a Haifa bizony nincs jó bőrben, hiszen csak a 8. helyen állnak, a bajnoki rájátszásba viszont csak az első hat csapat kerülhet be. A mai vendég Netanya pedig előrébb tanyázik a vendéglátójánál. Előzésre fel, mondhatnák a hazai oldalon. És van benne valami, hiszen még nincs minden veszve, hiszen az 5. és 6. Beitar, illetve Raanana csak hat pontra van Benayounéktól. Ha ma nyernek, már csak három a differecia és van még vissza két bajnoki az alapszakaszból. Mondjuk hogy a Maccabi mit keres ilyen mélyen, az nagy talány számomra, hiszen azért ennél a klubnál van bőven habzsi-dőzsi, a Ligat ha'Al egyik legtehetősebb klubja, és mégis. A télen talán ezért is jött pár új arc a csapathoz, akik talán kicsit megmozgatják az állóvizet, és tettre késztetik az ittlévőket. Idehozták Atar-t a Reimsből, aki máris felfegyverkezett, és az első négy meccsén máris bevert egy hármast. Jött még Schechter, aki szintén a Ligue 1.-ből költözködött (Nantes), és aki szintén jól áll eddig, 2/1-es a mutatója. A Boltontól Kamarát, azaz Medo-t a középpálya felfrissítésére igazolták Haifába.

A Vendégiából érkező Netanya bajnoki helyezése nem meglepő, ők körülbelül ott tanyáznak ahová valók. Közepes költségvetésű egyesületről beszélünk, közepes célokkal. Amit még tudni illik róluk, hogy hazai földön könnyebben tolják a szekeret, idegen földön azért többször megakad nekik a sárban. Távol Netanyától átlagban egyszer betalálósak, gólt azonban majd kettőt szednek ki a saját kapujukból. A Haifának nagyon kellene ez a három pont, ha ez most nem jön össze, akkor bizony lecsúsznak a bajnoki címes rájátszásról. Szerintem ez nem megengedhető egy ilyen kaliberű csapatnál. Persze a Netanya nem adja majd könnyen magát, ettől függetlenül ma nagyon kell az az 1-es!

Tipp: Maccabi Haifa
Odds: 1.64
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 2-1