Bundesliga: Mönchengladbach - Paderborn

gladbach-paderborn.jpgHétközben a Borussia kipottyant az Európa Ligából, pedig a fiúk mindent megtettek annak érdekében, hogy a Sevilla búslakodjon a visszavágó után. Nem jött össze nekik, így maradt a Bundesliga és a német kupa, amelyekre most már teljes koncentrációval feküdhetnek neki. A Gladbachnak van is miért tepernie, hiszen célként felvillant a Bajnokok Ligája lehetősége. Ehhez ma a Paderborn elleni siker adhat egy kis lökést.

Mönchengladbach - Paderborn, 15:30

A Gladbach pozíciója pompásnak tűnik, hiszen a Bayern és a Wolfsburg mögött 3. a csapat, igaz ez a pozíció vagy marad, vagy romlik, mert az első kettő már nagyon elhúzott, a Wolfs 10 a München pedig 21 pontos előny birtokában van (ez minimálisan csökkenhet ma, hiszen Robbenéknek egy meccsel már több van a tarsolyukban). A Bayernt már biztosan felaggathatom az "érinthetetlen" jelzővel, de a Wolfsburg akár még beleszaladhat egy rossz szériába. Viszont nem csak előre érdemes kukucskálni, hanem hátra is, hiszen az üldözősereg annál nagyobb, még a 9. Werder is csak hét pontra van Krusééktől, de a Frankfurt, a Hoffenheim, az Augsburg, a Schalke és a Leverkusen is európai kupahelyekért ácsingózik.

A Mönchengladbach mivel ma hazai környezetben vívja újabb bajnokiját, érdemes megemlíteni, hogy Lucien Favre együttese ezzel a szűrővel milyen produktumot tett le eddig az asztalra. A 11 meccsükből rúgtak hét hárompontost, háromszor csak a pontosztozkodás maradt, egyszer pedig elhasaltak, a Frankfurt rabolta ki őket. Nem rossz mutatvány, amit a Paderbornnál is tudni vélnek. Favre mester, már ha jól tudom, teljes fegyverzettel mehet neki a Paderborn védelmének. Változások biztosan lesznek a csütörtöki meccs fényében, szerintem az is elképzelhető, hogy Kruse csak padozni fog.

Az újonc remekül kezdte az első Bundesliga szezonját, ám amilyen szépen nyomultak az elején, olyan szépen süllyedtek vissza, és jelen pillanatban ott tartanak, hogy hátrafelé is kacsintgatni illik, mert előttük a vonal, mögöttük meg két piros pozíció. Vagyis igen, ők az osztályozós helyen fészkelnek. Hogy miért vannak ilyen rossz pozícióban? Hát talán azért, mert az ilyen csapatokra leginkább jellemző védjegy, hogy hazai pályán kettéharapják az oda érkezőket és ott termelik a pontjaik zömét, csak félig állja meg a helyét, de azért az a 13 pont nem olyan rossz. Ennyi van ebben a csapatban és kész, nem kell túlragozni. Viszont most idegenben lesz jelenésük, ahol azért egy-két alkalommal olyan eredményt produkáltak, amire felkapta az ember a fejét. Elég csak megemlíteni a hamburgi és hannoveri győzelmet, a Leverkusen és a Wolfsburg otthonából elhozott egy-egy pontot. És ami fura, hogy idegenben most jobb formát mutat a Paderborn, mint a Benteler Arénában. Andre Breitenreiter fel kell, hogy tüzelje a csapatát, hiszen minden pontra szükség volna a kiesés elkerüléséhez, és talán a Gladbach most megcsíphető, hiszen a fejekben még ott motoszkálhat az elszalasztott EL lehetőség, és hát a lábakban is még benne lehet az a hajtós 90 perc. A mesternek három kimaradója lesz, Rafa, Bertels és Hartherz a védelem variálásában nem játszhat szerepet, bár nem hiszem, hogy gond lehet hátul, a Strohdiek, Ziegler, Hünemeier, Brückner kvartett minden bizonnyal remekül megállja majd a helyét.

Jó kis derbinek nézünk elébe, hiszen míg a hazaiaknál a BL indulás lehetősége, addig a vendégeknél a kiesés elkerülése lebeg célként a szemek előtt. Nem tudom nyom-e a latban valamit az az észrevétel, hogy amikor a Csikók Európában jártak, akkor a rá következő hétvégén a Bundesligában nem úgy ment, ahogy kellett volna. Íme a lista: Szarajevó - Stuttgart (1-1); Szarajevó - Freiburg (0-0); Villarreal - Köln (0-0); Zürich - Mainz (1-1); Apollon - Bayern (0-0); Apollon - Dortmund (0-1); Villarreal - Wolfsburg (0-1); Zürich - Leverkusen (1-1); Sevilla - Hamburg (1-1).

A csikólábakban biztosan ott van még az a rakkolós 90 percecske, a Paderborn pedig lassan elkezdhet az életéért küzdeni, amiből nekem az jön le, hogy itt bizony gólváltásba fulladhat a bajnoki. 0-0-át valahogy nem tudok elképzelni ezen a meccsen, meg hát Xhakáék eddig csak a Bayern védelmét nem tudták feltörni, viszont a hátsójukban is benne lehet a gól, aminek az utolsó két hazaijuk természetesen ellentmond. Idén két bajnoki volt a Borussia parkban, két gyengusz ellenféllel, a Köln és a Freiburg elleni, mindegyik egy szűkös 1-0-val ért véget. Ma lehet nem ússzák meg kapott gól nélkül. A tipp magában hordozza a rizikót, de szerintem vállalható kategória.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.83
Iroda: bet365

Eredmény: 2-0