Ligue 1.: Bordeaux - Reims

bordeaux-vs-stade-reims-.jpgA francia bajnokság 27. fordulója meglepetéssel indult, a Marseille a Velodrome-ban maradt alul a pazar formának örvendő Caen ellenében. Engem nem izgatott fel a dolog, mert szerencsére nem hazai sikerben gondolkodtam, a G/G jövetele tartott lázban, azzal pedig nem volt gond. Ma ismét franciáznék egyet, az európai kupahelyért teperő Bordeaux meccsére megyek ki.

Bordeaux - Reims, 20:00

thelin.jpgA Bordeaux jól kezdte az idényt, menet közben volt két megingása, az egyik egy három meccses nyeretlen sorozat még tavaly októberben, a másik pedig az év vége és az új év eleje közti időszakban. Az a hatos a Nantes elleni vereséggel kezdődött és a február 7-i, Evian felett aratott győzelemmel ért véget. A Bordeaux pontjai zömét a Stade Jacques Chaban-Delmas zöld gyepéről szedi bele a kosárba, az idegen mezőkön valahogy még nem igazán találják fel magukat. Plašilék ebben az összevetésben a 4. helyet bérelték ki, csak a három gigász (OM, PSG, Lyon) előzi meg őket, míg távol Bordeaux-tól csak amolyan átlagos produktummal bírnak (7. hely). Wily Sagnolnak és fiainak a célja az európai kupahely valamelyikének ez elérése, ami leginkább az Európa Liga hely megszerzését jelentené. Ezen a poszton most a Monaco csücsül, akiktől ugyan két pontra vannak, de a hercegségieknek van még egy plusz fellépésük. A BL helyek távolinak tűnnek, abban nem hiszem hogy gondolkodnak Bordeaux-ban. Rolanék legutóbbi hazai megmutatkozásuk a St. Etienne elleni volt, amit sikerrel abszolváltak, ebből lehet meríteni a mai derbire is. Sagnolnak vannak hiányzói, Diego Contento balbekk szerepkörét valószínűleg Poundje veszi át, elölről meg Saivet nem rohamozhatja ma a vendégek kapuját. Diabaté játékával már régebb óta nem számolhat Wily mester, ezért az új igazolástól, a svéd Thelintől várnak egy kis megváltást elől, de a Malmötől érkező támadó egyelőre még nem tudott góllal hálálni (5/0), talán ma összejöhet neki.

A Girondins mai ellenfele az idegenben a liga egyik legrosszabbul teljesítő csapat lesz. A Reims hazai és vendégbeli szereplését nézve már hét hete nem tudott nyerni, igaz az ikszelgetéseivel előszeretettel tesz keresztbe mások sikerének, ahogy tette nem olyan régen a Velodrome-ban is. Moukandjo (házi gólkirályfi, 20/7) és társainak távol az Auguste-Delaune II-től két sikere és négy döntetlenje van a tucatból, tehát elmondható, hogy az otthoni jólétnek a híve, abból tartják távol magukat a kiesőzónától. Ám hogy mennyire nem ütőképesek, azt a legutóbbi Metz elleni hazai gyenge produktumok hűen tükrözi. A mezőny talán leggyengébbje simán partiban volt Jean-Luc Vasseur együttesével, sőt még helyzete is több volt a 1997/98-as idényben ezüstöt szerző alakulatnak. Vasseur-nak mindössze egyetlen távolmaradója lesz, de ő nem más mint a csapat motorja, Devaux, kíváncsi leszek nélküle mire megy majd a Reims.

ligue1.PNG

Amennyiben a Bordeaux tényleg komolyan gondolja, hogy ősszel kilépjen az európai kupaporondra, akkor az ilyen meccseket ha nyögvenyelősen is, de be kell húzni. A Reimsnek nem gondolom hogy lehetnek kiesési gondjaik, és nekik inkább a hazai környezetből kell táplálkozni, ha az olyan csapatok otthonában, mint a Bordeuax is, alulmaradnak, nem történik semmi eget rengető.

A tavalyi idényben a Bordeaux nem tudott mit kezdeni a Reims-szel, a Stade Jacques Chaban-Delmas-ban csak 0-0, Reimsben nyertek a hazaiak. Most ősszel szintén 1-0 volt a Reimsnek, remélem a történelem nem ismétli önmagát.

Tipp: Bordeaux
Odds: 1.72
Iroda: Unibet

Eredmény: 1-1